Under hemelektronikmässan som pågår i dagarna tre kommer det förutom artistuppträdandena även att bjudas på dansuppvisning, drive-in-bio och en mängd kringaktiviteter för både stora och små.

Liknande mässor har lyckosamt genomförts på flera Media Markt i landet men i Valbo vill man nog påstå att satsningen slår snäppet högre än på övriga ställen.

– Vi har fått en kvalitet på artisterna som heter duga och det är jätteroligt, säger Lars Bengtsson, varuhuschef på Media Markt i Valbo.
– Erik Saade kommer att göra en spektakulär entré. Först landar han i helikopter och körs sedan ända fram i en riktigt cool sportbil. Det blir en syn för ögat, fortsätter Lars.

– Vi har dessutom mängder av kringaktiviteter som vi också hoppas ska locka många besökare. Dessa, precis som artistuppträdandena, är helt gratis. Vi samarbetar med flera företag och leverantörer som under mässan får möjlighet att visa upp sig. Vi kan därmed dra lite nytta av varandra och sola oss i glansen av alla artister, säger Lars och ser fram emot fredagkvällens drive-in-bio.
– Det är inte så vanligt nuförtiden med drive-in-bio så vi räknar med anstormning. Men det är begränsat med platser så det gäller att vara i tid, berättar han. (100 bilar och 100 sittplatser red. anm.)

En intressant nyhet som förevisas på mässan av olika leverantörer är 3D-TV:n. Det pågår ett teknikskifte nu och enligt vissa bedömare är det lika stort som när färg-TV:n kom. På mässan har man chansen att testa den nya tekniken som dock kräver sina 3D-glasögon förstås.

Som avslutning genomförs på söndag den 6 juni en stor auktion med mängder av nya hemelektronikprylar där intäkterna oavkortat går till ett projekt i Gävle och Piragua som heter Survivre.

Initiativtagare till Survivre är Anna-Sofia Wallström, som bland annat driver Gefle Chocolaterie och två kakao­plantager i Piragua i Dominikanska Republiken. För att skydda och stödja kakaokulturen i den lilla bergs­byn Piragua och bidra till kakao­­böndernas och regn­skogarnas överlevnad startar Anna-Sofia nu en plantageskola i byn. Anna-Sofia kommer att vara på plats för att berätta om sina upplevelser.

– Det känns jättebra att få vara med och stödja det här projektet. Dels för att det har en lokal förankring och dels för att vi gärna engagerar oss i miljöfrågor där humanitära intressen är i fokus, säger Lars Bengtsson, butikschef på Media Markt i Valbo.
– Till vardags bedriver vi ett aktivt miljöarbete på Media Markt och det avser allt från resursförbrukning och avfallssortering till insamling av elprodukter som tex mobiltelefoner för återvinning.

Under alla tre mässdagar bjuds det på korv med bröd, dricka och Lakritspuck. – Inte alls puckat, avslutar Lars.