Brynäs avslutade en skaplig säsong med ett mindre lyckat slutspel och bygger nu ett nytt och förhoppningsvis ännu starkare lag. Fotbollen har ju alltid varit lite av ”lillebror” i regionen vilket inte är så konstigt med tanke på hockeyns fina historia.

Nu händer det emellertid mycket spännande saker på Sätraåsen då de första spadtagen har tagits för det nya arenaområdet Gavlehov i anslutning till Läkerol Arena. Gefle IF och vår stad skall äntligen få en arena värdigt ett elitlag.

Det här ställer naturligtvis höga förväntningar och krav på föreningen och faktiskt alla oss andra i regionen vare sig vi gillar fotboll eller inte. Fotboll är världens populäraste sport och enligt internationella fotbollförbundet Fifa spelar drygt 240 miljoner människor i 200 länder fotboll regelbundet. Det betyder i sin tur att fotbollen inte bara är en skådeplats för ett antal tusen idrottsintresserade under säsongen utan ett enormt socialt projekt som berör stora delar av vårt samhälle. I Gästrikland är mer än 8000 aktiva fotbollsspelare, varav 900 är barn och ungdomar i Gefle IF. Dessutom ökar antalet ungdomslag hela tiden.

Fotbollen är således en enorm mötesplats, plattform och språk för både aktiv fritid och lyckad integration. Gefle IF´s målsättning är att bidra till den positiva utvecklingen genom en stark organisation och ett framgångsrikt elitlag som medverkar i ett stort antal sociala projekt både i egen och andras regi för att skapa ett bättre Gävle.

Så låt oss alla, oavsett hur stort det egna fotbollsintresset är, hoppas att vårt lag gör en bra säsong så vi kan se fram emot många fotbollsfester i den högsta serien på den nya arenan nästa säsong. Tills dess syns vi på Strömvallen och hoppas att du och så många andra som möjligt stöttar föreningen på de plan var och en har möjlighet till. Oavsett om det gäller elitfotboll eller möjligheten att ge ungdomar en meningsfull tillvaro - tillsammans mot nya mål.

Trevlig läsning så länge!

Joe Formgren med kollegor
Gestrike Magasinet

För mer information om Gefle IF se http://www.gefleiffotboll.se