Efter en stor buffélunch i Experis lokaler i centrala Gävle välkomnades de deltagande av Mats Reidler, affärsområdeschef på Experis. Mats gav en kort presentation av Experis som är en del av ManpowerGroup och ett av Sveriges största konsult- och rekryteringsföretag. Anders Franck, styrelsekoordinator på Mellansvenska Handelskammaren, fortsatte sedan med att berätta mer om utbildningen, samarbetet och syftet till den sammankallade lunchen.

Ola Eriksson från Länsförsäkringar Gävleborg presenterade deras ansvarsförsäkring för vd:ar och styrelser i aktiebolag. En försäkring som tecknas av företaget men som gäller för det ekonomiska ansvar som vd:ar och styrelseledamöter har enligt bolaget.
– Kräv att det bolag vars styrelse ni vill tillträda är försäkrade, uppmanade Ola.

Under lunchen fick de deltagande veta mer om styrelsevärderingar, dess innehåll, värde och tillvägagångssätt. Genom att låta styrelsen granskas av en utomstående part kan man snabbt analysera och ta fram förslag på förbättringar utefter behov. En utvärdering börjar med ett uppstartsmöte och fortsätter med intervjuer av nyckelpersonerna i företaget. Genom enkäter och databaserade formulär får man sedan en grupprofil som visar på styrkor och svagheter i den existerande styrelsen.
– En styrelseutvärdering indikerar om styrelsen är rätt sammansatt, insatt och arbetar effektivt, berättade Mats. Det är viktigt att styrelsen har ett strategiskt perspektiv och är tydliga gentemot vd:n.
En koncist rapport med förslag på förbättringar är slutprodukten som ska leda till en kompetentare styrelse som driver företaget framåt.

Träffen avrundades med en presentation av LinkedIn-gruppen "Styrelsealliansen". En sluten grupp där alla som slutfört utbildningen bjuds in för att kunna ställa frågor, tipsa och diskutera styrelsearbete med andra styrelseledamöter.