– Vi är jätteglada att Lukas har bestämt sig för att spela hos oss de närmaste två åren, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Lukas har en spelstil som är tuff och rejäl, och som kommer att passa oss. Han har kanske främst setts som en stark och stabil defensiv back, men han har en uppsida i den offensiva delen av sitt spel, och som vi hoppas kunna bidra till att han utvecklar än mer.

Lukas Kilström (183/84) är född 1990, och kommer från Södertälje. Han har fått sin hockeyfostran i Södertälje SK, och efter spel i både deras juniorverksamhet och A-lag lämnade han klubben för två år sedan. De två senaste säsongerna har han spelat i Luleå HF, men från och med nästa säsong kommer han alltså att finnas i Brynäs laguppställning.
– Lukas blir en viktig pusselbit i vårt lagbygge inför nästa säsong, säger Tommy Jonsson, tränare i Brynäs IF. Han kommer att tillföra både storlek och stabilitet, men kanske framför allt en nivå till i vårt backspel. Lukas har utvecklat sin offensiva del under den gångna säsongen, och kommer även där att tillföra oss mycket. Samtidigt som han har en stor rutin är han fortfarande ung och på väg framåt i sin karriär.

Lukas Kilström är en fysisk och tuff spelare med en bra inställning. Han är en tvåvägsback som främst är känd för sina defensiva kvaliteter men har även utvecklat sina offensiva kvaliteter. Den här säsongen har han gjort 17 poäng (5 + 12) på 63 spelade matcher i grundserien, och slutade på + 12 i +/- statistiken. Lukas Kilström kommer att ansluta till Brynäs IF, och laget i början på maj.
– Det känns riktigt bra, säger Lukas Kilström. Jag ville flytta närmare hem, och när Brynäs visade intresse för mig så var det inte så mycket att fundera över. Jag ser fram mot att komma till Gävle och att få spela med Brynäs IF, det ska bli riktigt kul.



För ytterligare information, kontakta Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF, på tel. 0736-33 33 47