”En ny lokal är en nödvändighet för att kunna ta emot våra många nya medlemmar, ” säger klubbens president Inger Löf. ”Vi är idag 51 medlemmar och är först i landet med att bilda en Ung klubb i klubben”. Det är 16 studerande ungdomar som bildar en sångkör, Lion Singers, med uppgift att sprida glädje och trevnad, men också att samla in pengar till humanitär hjälpverksamhet. Kören leds av Lion Stellan Alneberg.
LC Gävle har under sina 60 år samlat in och utbetalt pengar för humanitära hjälpinsatser både lokalt, nationellt och internationellt på ca 10 miljoner kronor. Det senaste året har klubben bidragit med 158 000 kr till hjälpinsatser som t.ex
• Läger för ensamma mammor med barn tillsamman med Frälsningsarmén
• Julaktiviteter för boende på Sofia Magdalena
• Sponsor GD/GIF – olympiaden (särskoleklasser)
• Internationella ungdomsläger
• Katastrofhjälp Pakistan, Japan
• Enskilda hjälpärenden lokalt
• Utdelning av Handikappstipendium
• Världen Barn
• Lions Cancerforskningsfond
• Barndiabetesforskning
I Gävle kommun finns även klubbarna Gävle/Ankaret, Gävle/Norra, Hamrånge och Valbo med egna aktiviteter och hjälpinsatser.
De 5 klubbarna i Gävle arrangerar nästa års Riksmöte 17-18 maj 2012 när ca 1000 Lions från hela Sverige beräknas komma till Gävle.
Foto: Arne Malm
Vid jubiléet tilldelades Bengtåke Johansson och Inger Löf, Melvin Jones Fellowship,Lions erkänsla för humanitära insatser för andra gången. Lions distriktsguvernör Mattias Öberg (mitten) LC Avesta förrättade utdelningen.
Foto: Arne Malm
Delar av lionskören, Lion Singers, under ledning av Stellan Alneberg underhöll vid jubiléet.
Kontakt kan tas med Bengtåke Johansson, 026-13 25 13, 0708-27 25 46, bengtaakejohansson@hotmail.com.


Fakta:
Lions (Lions Clubs International) är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt. Andra exempel på hjälpinsatser är att Lions stödjer cancerforskningen i Sverige, barndiabetesforskningen i Sverige och har hjälpprojekt för barn och ungdomar i Östeuropa.
Hjälpen sker från människa till människa och styrs av lokala behov, då nätverket av medlemmar i Lions finns i 194 länder och geografiska områden.

Lions uppgift är "att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk gällande humanitära behov, genom frivilliginsatser med lokalt engagemang och internationell samverkan".
Lions finns i 194 länder och geografiska områden och har 12 350 medlemmar i Sverige organiserade i 483 klubbar.
En styrka hos Lions är lionmedlemmarnas förankring i lokalsamhället som gör att man kan sträcka ut en hand till medmänniskor i sin kommun/ort. Det gör också att det finns stora möjligheter för lionmedlemmar att påverka inriktningen på hjälparbetet. Många lionklubbar arbetar för att höja livskvalitén för barn och ungdomar.

Lionmedlemmar i Sverige samlar in omkring 50 miljoner per år.Alla insamlade medel går oavkortat till ändamålet. Lions organisation och administration betalas helt av medlemsavgifter.

Lions är politiskt och religiöst neutralt, men fördömer våld och förtryck i alla dess former. Internationellt är Lions med i ESOC, FN´s ekonomiska och sociala råd. Lions Sverige är bland annat med i Svenska FN-förbundet och SFI (Stiftelsen för Insamlingskontroll) genom Stiftelsen Lions Hjälpfond som har 90 1948-0.