Det var en stor skara människor som samlats utanför Läkerol Arena när mässan öppnade på morgonen med glögg, kaffe och pepparkakor. Bland 30-talet utställare befann sig bland annat LRF Konsult, Bilhörnan, Städtjänst och Deltab Profilplagg.

En halvtimme in på dagen började det första seminariepasset där Städtjänst berättade mer om städning på arbetsplatsen och hur rutavdraget fungerar vid städning i hemmet. Office föreläste om sin lösning för att förenkla hanteringen av IT. UpKeeper informerade om system som automatiserar hanteringen av datorer och hur företag kan minska sin IT-budget.

– Det är första gången jag är med här och det har verkligen varit jättetrevligt, berättar Daniel Wahlqvist från Microsoft. Det är en väldigt bra tidpunkt på året med jultema och stämning men ändå innan den stressade rushen kommit igång. Att dessutom få lite ny IT-kunskap var ju inte fel det heller!

Under det andra seminariepasset föreläste LRF Konsult, där Kenneth Levin berättade mer om företagsskiften och vilka alternativa vägar man kan gå som köpare och säljare. Office berättade hur företag kan dra nytta av surfplattor på kontoren och Microsoft informerade hur man kunde förenkla och effektivisera arbetet på kontoret.

Medan seminarierna pågick var det även aktivitet ute bland montrarna där flertalet företag fått möjligheten att ställa ut.

– Det har varit riktigt roligt att få delta här idag och möta nya människor i montern, säger Joakim Hagelin från LRF Konsult.

Efter en bred julbordsbuffé där ingen lämnades hungrig intog Gävles mest kända skådespelare Rolf Lassgård scenen. Rolf bjöd på underhållande anekdoter från filminspelningar och spelade upp intressanta filmklipp där publiken lämnades allt annat än oberörd. Från att spela allvarlig polis till sjöngsjungande mamma, som i musikalen Hairspray, berättade han om de olika förberedelserna och utmaningarna inom yrket.

Eftermiddagen fortsatte sedan med fler seminarier där bland annat Maja Fohlin Gyliner för LRF Konsult föreläste om vikten av ett aktieägaravtal. De som ville lära sig mer om effektivisering av vardagen för småföretag var på Mamuts föreläsning.

Totalt lockade mässan drygt 250 besökare som spenderade majoriteten av dagen på mässan med Office och deras leverantörer. Med intresserade besökare och mycket kunskaper samlade under ett och samma tak lyckades Office skapa en riktigt lyckad dag.

– Våra mässor har blivit till en tradition och återigen vart mässan jättelyckad, berättar Daniel Blomquist på Office i Gävle. Det var dessutom riktigt roligt att Lassgård som lokal kändis kunde delta och att vi för fjärde året i rad kunde hålla det här på Läkerol Arena.