Jag fick samma känsla själv en dag i veckan som gick. Eftersom mitt schema är fullspäckat med inplanerade möten samtidigt som jag skriver hamnade jag plötsligt i ett läge när allt tog stopp.

Jag var trött och plötsligt hann det i kapp mig. Min hjärna sa till mig:
- Max, du kommer aldrig att hinna. Det är omöjligt.

Du som läser mina veckobrev, MML, mina böcker eller har hört mig inspirationsföreläsa vet att jag om någon brukar prata om positivt tänkande och hur viktigt det är för att lyckas kanske du säger:

- Max, vad är det här? Klarar inte ens du av att tänka positivt?
Jag blev alldeles paff, det började snurra i huvudet när alla dom negativa tankarna kom farande på samma gång och övertygade mig om att:
- Det är rätt. Jag kommer aldrig att hinna. Det är omöjligt.

Nästan. Nästan övertygad blev jag av mina negativa tankar.
Men tack vare att jag har tränat, tränat och tränat på att vända negativa tankar till utmaningar hände följande när jag satt på flygplanet på väg till nästa möte.

Efter att ha stimmat i 5 minuter sa jag till mig själv:
- Max, det där är negativa tankar. Vad är det du ska göra när dom tankarna kommer? Vad är det som du själv har beskrivit i Det är i backarna man rycker?

Jo. Att börja med att känna igen den negativa tanken. Sedan slå bort den. Därefter ta reda på varför den kom och börja göra något åt den istället.
Och då gjorde jag det.

- Vadå, vad gjorde du? Berätta!

1. Jag tog fram min Inspirationskalender och slog upp en anteckningssida.

2. Jag började skriva en lista på VARFÖR jag hade anledning att klara det jag hade bestämt att jag skulle göra. Varför det var roligt att göra det och vad det skulle innebära för mig att klara det. 7 positiva punkter fick jag ihop.

3. Bredvid listan skrev jag en "attgöra"-lista. Där jag skrev upp alla sakerna som jag oroade mig för att inte hinna som måste bockas av en efter en.

4. När jag ändå hade almanackan framme började jag skriva in NÄR jag skulle lösa varje punkt.

5. Och plötsligt släppte det. Det stora panikmolnet med allt jag skulle göra var plötsligt försvunnet och det stod plötsligt klart för mig:

- YES, jag kommer att klara det!

Gissa om det var en skön känsla? Gissa om jag fick sån energi att jag slet fram datorn på planet och började jobba. För jag visste plötsligt att jag skulle klara det. Jag jobbade stenhårt det närmaste dygnet och plötsligt visade det sig att jag låg FÖRE i min planering.

Jag vände den negativa tanken till en positiv utmaning och jag vet inte när något kändes så gott senast. Yes, jag gjorde det!

Materialet är hämtat från säljcoachen och författaren Max Söderpalms "Monday Morning Letter".
Vill du också få ännu mer inspiration och hela brevet skickat direkt till dig så registrera dig omgående på:
http://www.soderpalm.se