Niclas Wahlgren och Per Åkerlind förstärker Koneo i Gävle.

Koneo Gävle förstärker med större utbud

18/11, 2013 kl. 16:42

Koneo som är en av Sveriges ledande leverantörer av IT-lösningar och finns på ett 40-tal orter i landet har nu fått nya ägare på Gävlekontoret och affärsområdet Gästrikland. Det är ett samspelt radarpar i form av Per Åkerlind och Niclas Wahlgren och som tidigare arbetat på Koneo Uppsala som tar sig an uppdraget att bistå regionens företag med i IT-lösningar och dokumenthantering.

De nya ägarna har mer än 30 års gemensam erfarenhet från IT-branschen och Koneo Gävle består idag av ett 10-tal medarbetade som är väl rustade att leverera IT-konsulttjänster och dokumenthanteringstjänster samt serviceåtaganden för företags hela IT-miljö och utskriftsmiljö.
– Vi erbjuder marknaden hela Koneos sortiment med starka leverantörer och välkända varumärken som Konica Minolta, HP, Fujitsu Siemens, Lenovo, Epson, Plockmatic och Neopost. Men vi har även utökat produktutbudet kring IT-driftstjänster rejält med bland annat fullt hostad IT-miljö i vår egen serverhall, berättar Per Åkerlind vilken tillträtt som platschef och även är delägare.
Per, med bakgrund som säljare, var tidigare bolagschef på ett stort IT-bolag är mycket entusiastisk inför sitt nya uppdrag.
– Det här är en fantastisk möjlighet och vi är i en mycket expansiv fas och planerar för att växa successivt. Det är extra kul eftersom jag bor i Tierp och har en hel del släkt i Gästrikland så det känns verkligen som att komma hem.

Niclas Wahlgren, vd och även han delägare, började på Kontorslandslaget 1996 som tekniker innan han blev säljare och sedermera chef på Koneo. Parallellt har han dessutom byggt upp affärsområdet Production Printing som man via Gävle nu kommer att bearbeta en betydligt större region med. Det är det senaste inom kommunikations- och produktionslösningar för den grafisk branschen liksom interntryckerier för verksamheter som har behov av egen produktion av trycksaker och informationsmaterial.
– På Koneo har vi alltid varit duktiga på service och support och det skall vi naturligtvis fortsätta med, berättar Niclas. Samtidigt kommer vi att erbjuda hela Koneos sortiment av IT-tjänster, IT-produkter och dokumentlösningar. Men vi kommer att satsa ännu mer på IT när det gäller funktionstjänster som att lägga upp hela IT-miljön i säkra och enkla molntjänster. Vi kan ta ansvar för helhetslösningen och även enkelt integrera andra externa molntjänster.

Tillsammans har de mer än 30 år inom IT-branschen och är inte bara årskamrater utan t.o.m födda på samma dag. Så döm om förvåningen då de arbetat något år tillsammans på Koneo och fyllde jämna år.
- Jag tog med en tårta till jobbet. Gissa om jag blev förvånad när det redan stod en i kylen med i princip samma dekor och det var Pers, garvar Niclas.

Målsättningen är hög då det gäller att utveckla, dels den egna verksamheten samt kundernas IT-lösningar, genom att ligga i framkant både vad det gäller att anpassa och erbjuda moderna molntjänster för företag och organisationer.
- Det här är en fantastiskt kul utmaning och vi kommer att ge järnet då vi ser att det finns en enorm potential för många i den här regionen att utvecklas ytterligare med effektivt användande av den nya tekniken. Dessutom är det mycket kul och tryggt att fem stycken av våra IT-konsulter och servicetekniker har varit med sedan tidigare och känner dels kunderna men även är måna om den fina företagskulturen som Koneo i Gävle gjort sig känd för genom åren, säger Per. Den lokala förankringen är mycket viktig och känns nu starkare än någonsin då det råder en mycket positiv anda. Detta är vi mycket stolta över och skall göra vårt yttersta för att förvalta på bästa tänkbara sätt.


För mer information kontakta

Per Åkerlind
Platschef
Telefon växel: 026-60 04 90
Mobil: 0701-91 12 71
per.akerlind@Koneo.se
http://www.koneo.se | http://www.webshop.koneo.se


Niclas Wahlgren
VD
Telefon växel: 026-60 04 90
Mobil: 0733-57 21 62
niclas.wahlgren@Koneo.seOm Koneo av Koneo:

Vi gör IT enklare
Vi gör det enklare.
Vi gör allt vi kan för att göra det enklare för våra kunder. Vi är lätta att få tag på, enkla att ha att göra med och lätta att förstå.#
Vi finns alltid nära.
Vi finns där våra kunder finns. Vi lyssnar på våra kunder och erbjuder långsiktiga lösningar man kan lita på.
Vi skapar värde.
Vi engagerar oss i att skapa värde för våra kunder och håller vad vi lovar.
Vi vågar!

Bildtext: Niclas Wahlgren och Per Åkerlind förstärker Koneo i Gävle.

Presstjänst

Presstjänst

Medlem sedan 2007-05-04

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdaterin... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng