2010 är utsett som det år då fattigdom och social utestängning ska bekämpas.
Nyligen gjordes intervjuer i Gävle bland befolkningen för att sondera terrängen. Signalerna är att vi får mindre att röra oss med, trots att vi jobbar mer. Jobb=Just Ordnat Betalnings Brist. Arbete i anställningsform är den mest beskattade formen. Preliminärskatten dras mycket riktigt innan du ens sett pengarna. Avgifter betalas till fackförening och pengar sätts av till pensionsfonder. Tänk om du hade alla pengar in på en gång och du hade kunskaperna och möjligheterna att få pengarna att växa. Då kan du ta vinsten och sedan betala in det du är erlagd, något förenklat.

Hela systemet bygger på att vi ska leva, överleva från lön till lön. Om lönen slutar komma, hur länge klarar du dig? Det är ett mått på din förmåga. Systemet är byggt på långa traditioner att vi ska gå (fysiskt) till skolan, få en gedigen utbildning, gå (fysiskt, ser ni det inlärda här!) till ett jobb och lägga pengar i fonder och sparande. Det vill säga gå rent fysiskt till en okänd person med dina pengar och få dem förvaltade under lång tid. Hur har det fungerat?

Vi ser nu fyrtiotalisterna sikta mot sin pensionering, en stor grupp människor som byggde Sverige och fick känna på det generösa 80-talet och krisen i början av 90-talet. De har krav på kvalitet och frågan är om deras pensionsfonder och sparande mäktar med detta.

Sedan är det skuldfrågan. Staten stimulerar skuld. Du får skattereduktion på din skuldränta.
I USA spenderar varje amerikan 1,05 dollar för varje dollar den tjänar!
Vi lever i en värld där vi alla är unika och vi har alla resurser inom oss. Alla har chansen att utforska sina möjligheter. Inkomster är så mycket mer idag.
Om du gör samma saker blir det samma resultat. Du måste göra nya saker för att ändra resultatet!
USA har stor skuld i den ekonomiska depression vi är på väg i. Se dokumentären som avslöjar sanningen om dina pengar
här: http://www.larsconspiracy.com