Jag tänkte skriva en krönika om detta men sedan fick Sverige dubbel sorg då Lill-Babs gick bort ett tag senare. Så jag skrinlade planerna då även hon är oerhört folkkär och jag kunde inte finna någon rättvisa i att försöka hylla endast den ene av dem när de är saknade av så många. Men när sedan min kära ”styvmor” Tussen Formgren somnade in alldeles för tidigt bara dagar senare så snurrade förtvivlade, ledsna och sorgsna tankar om livets snabba och oförutsägbara resa i mitt huvud.

För att knyta ihop storyn så träffade jag Jerry första gången som fjunig 17-åring på ”Plan” i Ockelbo. Jag hade skrivit ”I can jive” på min t-shirt och Jerry signerade den glatt vid logedörren innan konserten. Om jag var ett stort Jerry-fan så var Tussen ett gigantiskt. Jag såg nog ett 20-tal shower genom åren. Tussen såg mer än 200 stycken och de blev goda vänner med tiden. En kul poäng är att Tussen för bara en tid sedan visade mig bilder hon hittat från logen på Folkets Park i Gävle från början av 80-talet. Förutom hennes kompisgäng samt Jerry och hans Roadwork så var ett glatt gäng ynglingar inkluderat undertecknad från Ockelbo också där. Ingen av oss hade något minne av just detta när vi senare lärde känna varandra.

Livet rullade på och efter att Tussen träffat min pappa Leif började hon träna och blev världsmästare i styrkelyft i Indien 1991 och de fick min lillasyster Jessie 1993. Jag själv träffade sedan Jerry ett antal gånger genom åren och när vi 1995 kunde öppna Heartbreak (idag Slick City) med honom var det naturligtvis en fantastisk resa. Därefter gick både pappa och sedan Magnus bort alldeles för tidigt så jag fick lära mig att livet onekligen är en berg- och dalbana, fylld av euforisk glädje men även kantad av sorg och tuffa motgångar.

Vägar korsas och livets stigar är förunderliga. Jerry rockade vidare genom åren och ett av hans stora intressen var just styrketräning, en gemensam nämnare för oss alla. På senare år hälsade han på och tränade både i Ockelbo inför ett ”gig” i Sandviken och inför de två av de sista spelningarna i Gävle så tränade vi tillsammans på Gävle Kraftsportklubb.

Sensmoralen och mitt råd är väl att alltid försöka ta till vara vara på och njuta varje dag. Håll god kontakt med de du tycker om och bjud alla härliga människor du möter med ett leende. Du vet aldrig vilka du träffar samt när, hur och om ni träffas igen.

Joe Formgren, Gestrike Magasinet

PS. Sedan hoppas jag naturligtvis att det finns skivstänger och att det liras rock´n roll i himlen. Då får man ju träffa dem alla igen!

Artikeln är inledaren från Gestrike Magasinet april 2018
http://www.gestrikemagasinet.se