- I samma veva som vi höll på att flytta in blev vi erbjudna att ta över Konserthusrestaurangen ett halvår tills verksamheten upphandlats, berättade Jonas Jäderberg. Men vi gillar utmaningar så vi accepterade erbjudandet trots att det inte var helt rätt läge med tanke flytten mm.
Man ringde från Konserthuset en fredag och på måndagen öppnade de restaurangen efter den tidigare entreprenörens konkurs! De fick sedan tid på sig att förbereda sig för upphandlingen, som de vann. Från november 2009 kunde de även öppna för lunchservering, till många stamkunders stora glädje.
Men konferensdelen och festvåningen på Nygatan fick vänta, tills nu. Hjärtat i verksamheten är catering men i den nya lokalen finns även ett separat kök för matkurser samt en butik för färdigmat.
- Man skall inte behöva nöja sig med pizza på fredagskvällen utan det behövs en trerätters ibland, berättade Anders Levander. Vi har tagit fram praktiska förpackningar så att det bara är att ställa fram förrätt och efterrätt. Varmrätterna behöver bara värmas i ugnen så har man i princip restaurangkvalitet på maten!
Festlokalen rymmer cirka 120 personer men om det skall vara dans finns tillgång till en närbelägen lokal. Det är av hänsyn till husets hyresgäster som stördes av den senaste restaurangverksamheten. Bröllop, konferenser, kompisgäng, företag – listan kan göras lång över de som använder festvåningen. Matkurserna har blivit väldigt populära och då handlar det om företag som har teambuilding, möhippor och svensexor eller kompisgäng som vill göra något annorlunda en kväll.
Kvällen avslutade med en trevlig buffé till ackompanjemang av stråkmusik i restaurang Gourmet Blå på Konserthuset. Där kan restaurangen ta emot flera hundra gäster på den dagliga lunchen eller på middagar. Nya möbler i restaurangen ökar upplevelsen!