Butikens kunder möts i den nya entrén av Kjell Söderströms jubileumsutställning, som beskriver Uggleboföretagets 140-åriga historia. I den gamla entrén, strax innanför, finns det bord och stolar där kunder kan vila och där folk från byarna ofta vänta på sina bussar.
Ugglebo har blivit en populär mötesplats i Ockelbo.
Ann-Catrine Bengtsson räknar med cirka 420000 kunder i år; drygt 8000 varje vecka, plus ett par tusen ytterligare under varje semestervecka. Omsättningen räknar hon till cirka 72 miljoner kronor. Och för att klara tillströmningen sommartid utökas personalen med 13 personer, utöver de 22 ordinarie anställda.
Ann-Catrine Bengtsson suckar ganska belåtet när hon beskriver utbyggnaden och vad den har inneburit i trevligt merarbete.
- Det är som att börja om från början, och med 15000 till 20000 artiklar har logistiken förändrats totalt. Men nu är vi väldigt väl rustade för framtiden, personalen har fått mycket bättre arbetsmiljö och tycker att det är roligare att jobba.
Hon tycker att det är jättebra med marknaderna, att det händer någonting extra i Ockelbo. Visserligen har det tidigare kommit färre kunder, som tyckte att det var besvärligt att komma fram till butiken.
- Men nu har folk lärt sig att det går bra att handla, och de tre senaste åren har vi sålt bra.
Efter utbyggnaden har Ugglebo byggt ut sina färskvaruavdelningar: frukt- och grönt, bröd och mejeri.
- Och catering växer så att det knakar, säger Ann-Catrine Bengtsson och berättar att ett par hundra portioner under ett veckoslut inte alls är ovanligt.
- Dessutom har det blivit vanligt att företagare har sina representationsmiddagar hemma och att de då beställer maten från Ugglebo.


Bildtexter

Ann-Catrine Bengtsson är nöjd och glad över sin utbyggda 140-åriga butik, där bland annat frukt- och grönt har fått mer utrymme.

Ugglebobutiken har blivit större, rymligare och luftigare. Köpmannen Ann-Catrine Bengtsson befinner sig i ett riktigt butikshav.

Mycket gott finns att köpa i utbyggda Ugglebobutiken, som Ann-Catrine Bengtsson väntar kommer att besökas av cirka 420000 kunder i år.