Det Gävledelägda utbildningsföretaget Ibizcon som före sommaren inte varit verksamma i Gävle utan fokuserat sin verksamhet mot Stockholm och Åre tar nu krafttag för att etablera sig på den lokala marknaden i Gävle. Först öppnade man upp ett lokalkontor i somras och redan nu går satsningen vidare. Kärnverksamheten är företagsutbildningar men nu expanderar företaget ytterligare och öppnar upp ett konferenscentra på Södra Kungsgatan 59. Rummen kommer att präglas av innovation och kreativitet. Företagets VD Daniel Antonsson berättar:

- "Vår vision är att öppna upp en helt ny upplevelse för Gävles alla konferensdeltagare genom riktigt inspirerande rum i fantastiskt kreativa miljöer. Målet är att alla gäster ska känna att det här har man aldrig sett tidigare. Det räcker inte att det bara är snyggt, det kan alla skapa. Utan här gäller det att bygga miljöer som inspirerar bara i sig själva".

Vem riktar ni er mot?

- "Internt har vi pratat lite om att bli varje småföretagares bäste vän när det gäller mötes- och konferenslokaler. Många gånger sitter fåmansföretag och brottas med alla fasta kostnader och även om behovet finns att komma iväg för att hålla ett möte i andra lokaler än sina egna, så väljer man att stanna hemma på grund av höga konferenskostnader. Det vill vi ändra på. Hos oss ska alla kunna hyra konferensrum, mötesrum, coachingrum eller intervjurum till rimliga priser. Att man dessutom får en inspirationskick bara av att besöka oss, ja det bjuder vi på".

Finns det en marknad i Gävle för detta?

- "Vi har mottagit mycket positiv respons bland de företag som vi har presenterat detta inför. Vi har faktiskt redan nu börjat få in bokningar i januari trots att vi inte har påbörjat ombyggnationen ännu. Så vi är som vanligt positiva!", avslutar Daniel.