– För mig så var det väldigt, väldigt enkelt. Jag vet vart jag har mitt hjärta - och det är i Brynäs, säger en glad Johan Holmqvist. Jag har haft fantastiska år i Brynäs tidigare, och jag ser fram mot fler fantastiska år i klubben. Glädjen att få spela ishockey, och glädjen att få göra det i Brynäs, betyder otroligt mycket för mig.

Sportchef Michael Sundlöv är också mycket glad, och nöjd över att Honken nu ska dra på sig Brynäströjan igen.
– Det känns fantastiskt bra att Honken kommer hem igen, och att vi har hittat en lösning där båda parter är nöjda. Jag vill framhålla att vi med Niklas och Honken får ett av Elitseriens bästa målvaktspar nästa säsong, säger Michael Sundlöv.

Johan Holmqvist, född 1978, kom till Brynäs från Tierp, säsongen 96/97. Han stannade i fyra säsonger, och var med och tog SM-guld med Brynäs 1999. Därefter blev det spel i NHL och AHL i fyra säsonger innan han kom tillbaka till Brynäs säsongen 04/05. 2006 var han med och vann VM-guld med Sverige, och blev dessutom vald till turneringens bästa målvakt. Därefter lämnade Johan Holmqvist åter igen Brynäs för spel i NHL.

För tre säsonger sedan var han tillbaka i Sverige, men då blev det spel i Frölunda. Vid två tillfällen har dessutom Honken blivit utsedd till Elitseriens bästa målvakt, och fått ta mot ”Honken Trophy” (05/06 och 08/09)

– Vi har värvat en fantastisk bra målvakt, och vi får tillbaka en guldklimp, som försvann till NHL för flera år sedan, säger Per-Erik Alcén, målvaktstränare i Brynäs. Jag känner en otrolig glädje över att få återuppta arbetet med Honken. Vi trivs bra ihop, och hans kunskap inom målvaktsspelet är väldigt stor. Han är en kanonkille som är Brynäsare i hjärtat.
Efter tre säsonger i Frölunda har det nu alltså blivit dags för Honken att komma hem igen.

– Jag har haft andra anbud, framför allt från Europa, och hade jag velat tjäna de stora pengarna hade jag kunnat avvakta ett tag till innan jag bestämde mig. Men, jag vill följa mitt hjärta, därför vill jag hem och spela i Brynäs. Det är inte det ekonomiska, utan det sportsliga och klubben som styr mitt val, säger Johan Holmqvist.