Du är så fyrkantig. Tänker i samma banor. Du är van vid det. Låt mig sprida ljus över saken. Vårt arbete kan delas upp i fyra olika kategorier, enligt en schematisk beskrivning som författaren och entreprenören Robert Kiyosaki tagit fram. Cashflow kvadranten. Den bygger på en vänster och en höger halva, där den vänstra beskriver människor som jobbar för pengar och den högra där pengar jobbar för människor.
Den vänstra sidan är uppdelad i två halvor och står för A=anställd och S=självanställd, eller småföretagare. Båda dessa grupper av människor jobbar för pengar, en fast lön. Den högra sidan är B=businessägare och I=investerare. Dessa båda grupper jobbar för tillgångar som genererar kassaflöde. I princip jobbar de gratis för framtida inkomster, så kallad uppskjuten belöning.
Hur ser ditt finansiella liv ut?
Du har valt trygghet. Lönen kommer in i slutet av månaden, passerar dina händer och åker rakt till utgiftskolumnen. Bland utgifterna syns kostnader för uppehälle, kost, bil, kläder, telefon etc. Skuldräntor står för en stor del Sedan kommer nästa månad som ser likadan ut. Ekorrhjulet snurrar på och det blir aldrig bättre. Det är ekonomiskt vansinne och tyder på låg finansiell intelligens. Det kan knappast kännas varken tryggt eller säkert. Även högt betalda arbeten kan göra dig fattig. De tillgångar du tror du har kanske i själva verket är skulder som tar pengar ur din ficka varje månad istället för att lägga dit dem. Ta en titt på ditt balansblad och få en uppfattning om hur pengarna flödar i ditt liv. Intjänad inkomst är väldigt svår att skydda och är den som är högst beskattad.
Så här kan det se ut.
Grupperna B och I har ekonomisk frihet. Businessmänniskorna har system som jobbar för dem och Investerarna har pengar jobbar för dem. Andra människors tid och pengar med andra ord. Dessa människor jobbar för en passiv eller porföljinkomst, vilket grundar sig på investeringar, värdepapper och företagsägande. Förmånligare skatteregler och högre finansiell intelligens är två fördelar. Den viktigaste delen är den mentala inställningen, som kan vara svår att ändra för en A och S.
Hur vill du ha det?
Kunskap är det som eliminerar hindren. Vill du komma ur ekorrhjulet behöver du ändra attityd, vanor och bekantskapskrets. Skaffa en mentor. Vikten av att umgås med människor som redan är där du vill vara blir avgörande. Koll på dina in-och utgifter är ett måste. Din chef kan aldrig göra dig rik. Ett nytt jobb är ingen lösning. Vågar du hoppa?