Subarus resultat i AutoIndex är anmärkningsvärda – inte minst i det att märket placerat sig etta såväl 2007 som 2009 och 2010. I årets upplaga lägger Subaru dessutom beslag på förstaplatsen i undersökningens samtliga delmoment. Detta är första gången i undersökningens historia som ett fabrikat lyckats med det.
Subaru har också förbättrat sina betyg sedan förra året och drar ifrån konkurrenterna. Normalt sett brukar det vara tätt i toppen, men vinsten i årets undersökning är med god marginal.
– Vi har arbetat hårt för att förbättra oss i de delar vi inte presterade fullt i fjol. Utmärkelsen är en bra bekräftelse på att vi är på rätt väg. Nu gäller det att fortsätta arbetet. Har vi Sveriges mest nöjda återförsäljare och Sveriges mest nöjda verkstäder i kombination med bra produkter, kommer detta att resultera i att vi även i fortsättningen kommer att ha Sveriges mest nöjda bilägare, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.
Christer Dahlbom på återförsäljaren i Gävle, Bilvaruhuset Dahlboms Bil, tycker att resultatet är mycket glädjande.
- Vi har sålt Subaru i många år och utvecklingen går spikrakt uppåt tack vare bra bilar som ger nöjda kunder, säger Christer.