Efter ditt beslut att göra en förändring bör du skaffa dig ett mål. Ett mål så starkt att det känns i hela kroppen, det är din passion, ditt begär. Det kan vara mer tid med barnen, nytt jobb, boende, resa eller pengar. Pengar är dock inget mål. Titta på vad pengar skulle göra för dig. Är det en resa, vart? Hur ser det ut? Ju mer detaljerat, desto fler känslor är inblandade. Blunda. Ser du målet? Tag dig tid att morgon och kväll blunda och visualisera målet. Lägg in så många adjektiv som möjligt. Låt alla sinnen vara med. Känn lukten. Se färgerna. Hör ljuden.
Visualisering handlar om bilder. Du kanske har bilder på ditt drömboende? Sätt upp dem på ett ställe där du ser dem. På kylskåpet, på väggen eller använd dem som bakgrunder på din dator. Displayer är bra verktyg att förstärka dina mål. Du påminns hela tiden om det. Det kan också vara en favoritlåt att lyssna till i bilen.
Låt målet bli en del av vardagen. Många barn har drömmar att bli stjärna, idrottsproffs eller liknande. För barn är drömmar hur stora som helst, de har inga begränsningar.
Hur kommer det sig att vi har så svårt att sätta mål? Det finns ett mål vi klarar. Semestern. Vi visualiserar stranden, hotellet och värmen. Vi planerar med finansiering och bokning och genomför!
Vår förmåga att skapa mål har vittrat sönder av vår omgivning som vill hålla oss tillbaka. Flest mål är det som avgör i en hockeymatch. Börja göra mål och vinn i ditt liv.