Matilda Göransson, ordförande för LRF Ungdomen i Gävleborg, är nominerad till LRF Ungdomens riksstyrelse.
När det gäller LRF Ungdomen i Gävleborg hoppas Matilda Göransson att kunna arbeta mer brett i framtiden och fokusera mer på landsbygdsfrågor och mindre på att arrangera aktiviteter för LRF Ungdomens medlemmar. Bland annat är några kvällskurser planerade och till dem kommer föreningar, till exempel Arla som är nya i Hälsingland, att bjudas in.

– Vi behöver få mer kunskap om föreningarna och de behöver få kunskap om oss.

Valet av ledamöter till LRF Ungdomens riksstyrelse sker på deras riksstämma på LRFs kursgård Sånga-Säby på Ekerö utanför Stockholm 7-8 mars. Övriga förslag från valberedningen till de tre platser som blir lediga i LRF Ungdomens styrelse är Per Olov Nordin, Västernorrland, och Pernilla Norberg, Skaraborg.

Kontakt: Matilda Göransson tel.: 073 816 87 34
E-post: matilda_goransson@hotmail.com

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för de gröna näringarna. Alla LRFs medlemmar under 35 år blir automatiskt medlem i LRF Ungdomen.

LRFs medlemsantal har ökat 15 år i rad och vid årsskiftet 2011/2012 hade LRF 171 807 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö.

Nästan alla lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen, är medlemmar i LRF. LRFs medlemmar driver 90 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation.