Hälsomässan anordnades i samband med den något större Villa familjens mässa på Göransson Arena i Sandviken. Arrangörer till de båda mässorna var Fällbro AB som kör detta koncept på flera orter i Sverige. Drygt 40 utställare inom hälsobranschen deltog på mässan i Sandviken, tidningen Hälsa GÄSTRIKLAND var en av dem. Utställarna var överlag mycket nöjda med arrangemanget.

- Jätte roligt att vara med, säger Sofie Almkvist, som driver Sofies Kroppsvård i Ockelbo. Kul även att besökarna kommer från hela regionen och att de verkligen är intresserade av hälsa.

Företaget Annas Topp till Tå, Sandviken erbjöd bland annat besökarna att få prova på en spännande nyhet "koppningsmassage".

Anna Roos som driver salongen på Odengatan berättar att i denna form av massage anväder man sig av både gummi och glas-koppor i olika storlekar. Effekten är mycket snabbare än med bara handkraft och dessutom stärker behandlingen även immunförsvaret.

Massagen fungerar så att kopporna genom vaccumtryck lyfter bindväven och tvingar lymfan och blodet uppåt. Syftet är att bland annat lindra smärta, huvudvärk, spänningar och träningsvärk.

- Jag har jobbat länge med traditionell massage men känner att jag kan hjälpa mina kunder som lider av någon forma av smärta bättre med koppning, säger Anna.

De som besökte Hälsomässan tog verkligen del av vad utställarna hade att erbjuda. Många provade på olika behandlingar, smakade på nya spännande hälsodrycker, satt i sköna massagestolar, kollade synen och fixade naglar.

- En bra kvalitetsmässa! Det märks att det är hög klass och att arrangören kräver lite av utställarna, säger Agneta Westlund en av många nöjda besökare.

Det var även många som fick med sig lite hälsa hem; tidningen Hälsa GÄSTRIKLAND delas ut till drygt 1500 besökare