Alla chefer är viktiga personer för ett företag. Genom att låta beslut och handlingar vila på en stabil värdegrund och genom att kunna ge positiv och negativ kritik på ett konstruktivt sätt kan ledaren skapa en trygg arbetsplats. Det goda ledarskapet handlar också om att se varje medarbetare och låta honom eller henne komma till sin rätt. Om varje persons önskan om att bli sedd och få beröm samt att bli tagen på allvar kan tillfredsställas ökas arbetsglädjen och lusten till att prestera. De allra flesta människor både vill och kan utvecklas. Att ge dessa förutsättningar är ledarens uppgift, därför måste en bra ledare också se medarbetarnas olika behov i olika skeden av arbetslivet. Många företag och företagsledare är bra på att kommunicera med marknaden, men bara om information först delges personalen på ett väl fungerande sätt känner sig medarbetarna delaktiga, betydelsefulla och därmed motiverade. I gengäld har självklart också personalen ansvar för att var och en bidrar både till ett bra arbetsklimat och till ett bra resultat.

Om ovanstående känns som en självklarhet låt oss tänka på vad motsatsen är. Ett exempel är återkommande omorganisationer utan medarbetarnas delaktighet. Dessa skapar en otrygghet och en känsla av att inte kunna påverka sin arbetssituation. Ett annat exempel är när arbetet kräver så högt tempo att ingen trivsel kan skapas. Känslan av vanmakt skapas också när medarbetare känner att de inte kan komma till sin fulla rätt och att företaget inte tar tillvara på personens fulla potential. Detsamma händer när chefer delegerar arbetsuppgifter men medarbetaren ändå inte ges ansvar.

Den goda ledaren ser alltså till att skapa en arbetsplats där medarbetarna trivs och känner arbetsglädje vilket skapar motivation och goda resultat. Att må bra på jobbet sänker också sjukskrivningstalet som kan vara en tung börda för många företag. Målet för ett bra ledarskap skulle kunna sammanfattas i att skapa goda resultat i verksamheten genom att ta tillvara potentialen hos varje medarbetare. En ledare som får medarbetare att blomma ger ett företag som går bra.

Text: Kristina Hellerstedt Sundin

Bildtext: En bra ledare får varje medarbetare – och företaget – att växa.