HST grundades 2001 av Torgel Erlandsson och Sven-Uno Bohlin, chefer på tidigare Samhall i Sveg. De tog då över Samhalls lokaler och personal.
Torgel Erlandsson och Sven-Uno Bohlin i HST har sedan i våras letat efter en ny ägare som både vill utveckla och behålla verksamheten i Sveg. De börjar närma sig pensionsåldern och ville hitta någon som fortsätter utveckla företaget.
De kommer båda att jobba kvar fram till pensionen och behåller platsansvaret tillsvidare.

Fakta
HST AB: Verksamheten består av legoproduktion, tillverkning och montering av svetsade metalldetaljer mm. Företaget har som specialitet robotsvetsning med 4 avancerade svetsrobotar, varav en är en duosvets med två robotar. HST arbetar med MAG-svetsning både robotiserad och manuell samt utför även TIG-svetsning.
Omsättningen 2011 uppgick till ca 21 mkr med ca 19 anställda.

GLT Laserstans AB: Legotillverkare inriktad på tunnplåtsbearbetning genom laserskärning, stansnibbling och kantpressning mm. Efterbearbetning sker med borrning, fasning, gängning, trumling, mm.
Omsättningen 2011 var ca 23 mkr med ca 24 anställda.

Både GLT och HST arbetar enligt normerna för ISO 9001:2000 och ISO 14001. Samtlig personal hos HST har genomgått förberedande utbildning för kvalitetssäkring SS-EN ISO 3834-2.

http://www.glt-laserstans.se

http://www.hstab.se