Gina Tricot är Sveriges snabbast växande modekedja och finns idag i Sverige, Danmark, Finland och Norge. En viktig del i framgången är egen design, samt en logistik som i princip exkluderar behovet av lagerhållning. Företaget har 446 anställda och omsätter 1 650 miljoner kronor.

Juryns motivering lyder:
"Genom att kombinera trendkänslig egen design, väloljad logistik och daglig resultatuppföljning, har de utvecklat företaget till en framgångsrik nordisk butikskedja med stort ansvarstagande för etik och miljö. Efter 10 år av ständig expansion med bibehållen hög lönsamhet har man nu en god bas för ett fortsatt segertåg ut i Europa."

Juryn bestod av Kjell Hedman, vice VD och chef för Svensk Bankrörelse, Swedbank, Bicky Chakraborty, Elite Hotels of Sweden AB, Lennart Ohlstenius, ordförande i Sparbankernas Riksförbund, Monica Lindstedt, grundare och ägare av Hemfrid i Sverige AB samt förra årets vinnare Rustan Panday & Richard Båge, grundare av MediaPlanet AB.

Sammanlagt kvalificerade sig fem intressanta företag som finalister till riksfinalen varav Mackmyra Svensk Whisky och Magnus Dandanell var en.