Grillen är placerad innen i restaurangen i markplanet så att gästerna kan se när deras mat tillagas. Grillbädden tänds drygt en timme innan restaurangen öppnar för att glöden skall bli riktigt het.
- Alla grillade rätter tillagas med färskt kött på träkolsgrillen, det enda vi förbereder är att marinera köttet eller göra i ordning grillspetten, berättar Muhammed.
Värmen bekommer honom inte så mycket, det gäller att dricka vatten för att kroppen skall må bra. Det är en konst att grilla och den behärskar Mohammed och Shivan.
- Det gäller att ha en bra eld så att det blir en bra glödbädd, säger Shivan.
Börja gärna kvällen med en Meze (förrätt), till exempel Cacik, silad youghurt med gurka, vitlök, mynta och olivolja samt ett gott bröd. Sedan en träkolsgrillad varmrätt kanske en Adana, orientaliskt kryddad lammfärs med hackad paprika och lök, eller Kuzu Sis, marinerat lammspett. På menyn finns också träkolsgrillade kötträtter med europeisk touch och från köket till och med hamburgare!
En sak är då säker, kockarna på Mezopotamya har Gävles kanske hetaste jobb!