Gävleägda utbildningsföretaget Ibizcon har under de senaste åren varit ett av Sveriges mest offensiva utbildningsföretag och öppnat kontor på flera orter runt om i Sverige. Nu fortsätter satsningen när Brittiska investmentbolaget Xqisit LS Ltd köper in sig i Ibizcon. Xqisit investerar enbart i företag med inriktning mot affärsutbildningar och personlig utveckling och äger sedan tidigare Xqisit Lifestyle med över 11 000 klienter över hela världen. Xqisits ordförande och frontman Gerald Alexander ser investeringen i Ibizcon som ett led i en mer omfattande internationell expansion.

- ”Vi har länge sökt efter ett utbildningskoncept som går att lansera över flera kontintenter men det var först när vi hittade Ibizcon som vi insåg vilket komplett koncept de har lyckats bygga och som omgående står redo för en kraftigare expansion. Nu väntar främst etablering på 13 orter runt om i Skottland, England och Wales innan vi fortsätter expansionen”, säger Gerald Alexander.

Ibizcons VD och grundare Daniel Antonsson är givetvis nöjd med affären.

– ”Det känns oerhört skönt att det koncept som vi ägnat ändlöst med timmar under fem år till att bygga, nu får en sådan möjlighet att växa vidare. Men det är en förtjänst som skall tillägnas alla medarbetare på Ibizcon”, säger Daniel.

Den svenska verksamheten kommer att fortsätta drivas som den har gjort och med målet att bli ett av Sveriges främsta utbildningsföretag.

– ”Det är viktigt att vi i Sverige får fortsätta på den väg vi påbörjat då vi har en långsiktig strategi” menar Daniel som fortsätter som VD för Ibizcon i Sverige.

- "Vi är tre småentreprenörer från Gävle som har lyckas med att bygga upp ett företag från grunden och inom fem år fångat intresset från utländska investerare. Men det visar att bara man har en stor vision och en tydlig strategi så är allt möjligt - fler företagare måste våga tänka stort”, avslutar delägarna Peter Karnatz och Christer Persson.