Projektet, ICOS, tar sin början i Sverige och skall sedan genomföras i hela Europa. Syftet med projektet är att standardisera sättet att mäta växthusgasernas påverkan på miljön. För att kunna fatta de rätta besluten och göra de rätta insatserna för miljön behövs samstämmighet i sättet att mäta och utvärdera miljöpåverkan.
In Situ Instrument AB är specialiserade på teknik inom miljömätningsområdet och skall på uppdrag av Lunds Universitet utveckla och tillverka mätsystemen som skall sättas upp på 5 olika mätstationer i Sverige från norr till söder och Johannes specialkunskaper som forskare på växthusgaser är av stor vikt för utvecklingen av systemen.

In Situ Instrument AB tillhandahåller kunskap, produkter och service för miljörelaterade mätningar avseende energi och miljö. Kompetensområdena omfattar allt från kvalificerat ingenjörskunnande, mätteknik, meteorologi, hydrologi, miljömätningar och programmering till databaskunnande. Med mer än 20 års erfarenhet utvecklar och tillverkar In Situ mätutrustning och system efter kundens specifika behov.

In Situ Instrument AB är beläget vid Wij Trädgårdar i natursköna Ockelbo.

E-mail: info(a)insitu.se
Telefon: +46(0)297-402 77
Address: Herrgårdsvägen 2
816 30 Ockelbo, Sverige