Själv så tycker jag att politikens viktigaste uppgift på mediaområdet är att tillhandahålla en öppen och fri konkurrens i media i Sverige med ett stort utbud att välja på. Vad är det för rättvisa att vi har 4 statliga radiokanaler i Gävleborg men endast två som står fria och oberoende från politiken? Varför ska man ha fler fria kanaler att välja på i Stockholm?
Jag tycker att det är en rimlig avvägning som kulturministern har signalerat att vi ska ha en stark public service i framtiden men i vilken form är inte given. Därför uppskattar jag också den publika debatt vi har haft i såväl regional media som nationell media. Bloggen alliansfritt Sverige gick igång på mitt inlägg om att vi skulle kunna ha en öppen socialistisk radio och en öppen borgerlig. Jag tycker att man måste våga tänka nytt om framtiden. I USA finns det starka politiska radiostationer i alla riktningar och det måste vara den verkliga valfriheten, att kunna välja på det man själv önskar.
Den statliga tv har nu ett av de värsta förnedringsspelen jag sett i media någonsin. SVT har ett spel där man ska sparka på dem som redan ligger. Att våra gemensamma resurser ska gå till en statlig tv som utvecklar ett spel där man ska sparka på utförsäkrade är så lågt att jag inte trodde att det var möjligt. Man har lite förrädiskt lagt det under något man kallar svt humor men då måste jag vara fullständigt humorlös som anser att det är ren och skär förnedring mot människor som redan är i en jobbig situation.
Att den statliga tv:n då använder dem som slagträn i ett spel är ren och skär förnedring. Vad säger ledningen i den statliga televisionen om det som händer på kanalen? Står ni verkligen bakom detta?
Se spelet på: http://svt.se/2.145291/
Big Brothers sändningar i Kanal 5 framstår som finkultur jämfört med SVT i det här fallet och det är alltså för det här som man begär mer resurser från den statliga tv kanalen?

Läs mina inlägg på: http://lars.beckman.se