- Jag vill tacka alla för förtroendet med detta fina uppdrag, hälsar Camilla Westman. Det känns väldigt spännande och intressant att få arbeta med företagarfrågor kring småföretagarna. Jag har alltid brunnit för småföretagare och engagerar mig gärna i dessa frågor. Med detta uppdrag hoppas jag att få ut en del i min personliga utveckling också. Jag tycker det här skall bli kul och är övertygad om att vi med denna styrelse ska kunna göra ett bra arbete tillsammans.

Styrelsen består idag förutom Camilla av vice ordförande Leena Bergander, kassör Bengt-Göran Wikström, Göran Westlund, Kjell Eriksson, Morgan Darmell, Teresia Östmark, Torsten Gustavsson, Ingela Jonsson och Joe Formgren.

Företagarna ska på lokal nivå verka för en god dialog mellan beslutsfattare och näringsliv, ökad konkurrensutsättning och sund konkurrens samt för en enkel och effektiv hantering av plan- och tillståndsärenden. Kontakta gärna någon representant i styrelsen om du har några frågor om Företagarna eller om du har någon särskild fråga du tycker skall lyftas i vår region.

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och representerar 70 000 företagare i flera olika branscher. I Gävle och Sandviken är 700 företag anslutna. Uppdraget är att skapa bättre förutsättningar för företagande i Sverige. Som företrädare för 70 000 företagare har Företagarna en stor möjlighet att påverka och driva opinion för ett bättre företagarklimat.
Företagarna är en medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt obunden intresseorganisation som finns över hela landet med 19 regionkontor och 260 lokalföreningar vilket utgör ett brett nätverk.

Företagarna driver opinion gentemot politiker och andra makthavare om förändringar av regelverk och lagar för att dessa ska stimulera företagandet i Sverige. Syftet är att förbättra villkoren för den som startar, äger och driver företag i Sverige. Detta sker genom att påverka makthavare och beslutsfattare på både lokal, regional, nationell och europeisk nivå.

Företagarna lyfter upp frågor som är viktiga för företagare på den offentliga agendan vilket gör att politiker alltmer ser verkligheten utifrån en företagares perspektiv.

I Sveriges riksdag har Företagarna ett nätverk med närmare 200 ledamöter från alla partier. Det är dessutom många företagare och medlemmar runt om i landet som med stort engagemang arbetar för att driva dessa frågor. Alla instanser är viktiga för att åstadkomma positiva förändringar i det svenska företagarklimatet.


För mer information se: http://www.foretagarna.se


Bildtext: Företagarnas nya styrelse: Övre raden från vänster: Torsten Gustafsson, Teresia Östmark, Joe Formgren, regionschefen Thomas Wanke, Ingela Jonsson och Morgan Darmell. Sittande från vänster: vice ordförande Leena Bergander, ordförande Camilla Westman och kassören Bengt-Göran Wikström. Saknas på bilden gör Göran Westlund och Kjell Eriksson.