Uppdelade i lag och rustade till tänderna med fightingspirit stod då företagarna där för 14:e året. Som vanligt visste dom inte vad som väntade under dagen. I år blev lagen utrustade med en karta samt fick de tillhörande instruktionerna.

- Ni kommer att tjäna pengar under dagen upplyste Äventyrarna. Om det går illa kan ni även förlora pengar. Det är alltså en vanlig dag på jobbet!

Banan var blandad med tankenötter och mer fysiskt krävande uppgifter. Alla har vi väl sett bokstaven T itusågad? Men hur får man ihop den? Kanotorientering fanns också med. Lagen hade 15 minuter på sig att paddla i en kanadensare och hämta in kontrollmärkena. Samtliga kom i land torra.

En annan utmaning var att klättra rätt upp i en björk. Självklart med en säkerhetslina fastspänd på sig. Dock hade man inte hur mycket tid som helst på sig och stressen avtog inte av att den ansvarige från Äventyrarna sade att man kunde tjäna extra om man klättrade de dryga 8 meterna upp i trädet under minuten. Det klarade några av lagen av. Bengt Westberg var en av dom som lyckades.
- Det gällde att inte titta ned sade han och skrattade.

När äventyren tagit slut åkte de 60 deltagarna vidare till Hoforshallen för välförtjänt avkoppling. Efter att ha badat och fått sin sjörövarlapp tilldelad åkte sällskapet till Folkets Hus för middag bestående av Kapten Träbens Buffé, allt bland tampar och rep. En mycket uppskattad dag slutade inte förrän långt in på natten som det anstår en äkta sjörövare.