Folkteatern Gävleborg gör nu en satsning på att ytterligare uppmärksamma näringslivet på att de är ett mycket bra alternativ när företagen vill bjuda ut sina kunder eller anställda. Företagsbladet träffade Marcus Hellsten i Folkteaterns Bibliotek för att höra mer om denna satsning.


Vad är din roll på Folkteatern?

Jag har titeln Kommunikationsstrateg och ansvarar för all kommunikation från Folkteatern i Gävleborg. Vidare arbetar jag med teaterns långa mål och strategier tillsammans med teaterchef och konstnärlig ledare. Jag ansvarar för teaterns marknadsföring och ska var ett ”ansikte utåt” gentemot samarbetspartners, potentiella samarbetspartners, andra scenkonst och kulturaktörer och sist men inte minst mot publiken!

Berätta kort om Folkteatern Gävleborg?
Folkteatern i Gävleborg är en regionteater, en av Sveriges minsta, som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle.

Vi spelar våra föreställningar på turné i regionen, i Gävle i vårt teaterhus och i Gasklockorna, samt om somrarna på Hälsinglands Träteater i Järvsö. Folkteatern har sedan flera år haft ett kontinuerligt samarbete med utomeuropeiska teatertraditioner - något som har gett djupa avtryck i många av våra föreställningar.
Folkteatern bedriver även en seminarieverksamhet där vi i dialog med vår publik utbildar oss i frågor som rör scenkonst, omvärld och samtid. I vårt Publikforum, inbjuds vår publik att följa våra arbetsprocesser och möta teaterns medarbetare.


Folktearns nya uppsättning heter "KOM TA MIN HAND" och är en blandning mellan teater och dans, stämmer det?

Jo, det stämmer. Efter succén med humorgruppen Klungan och ”Det är vi som är hemgiften”
skapar nu Birgitta Egerbladh en föreställning för Folkteatern i Gävleborg. Birgitta är som en upptäcktsresande mellan de sceniska konstformerna - dans, text och musik. KOM TA MIN HAND - DANSTEATER AV BIRGITTA EGERBLADH har premiär den 13 februari i Lilla Gasklockan i Gävle. En spännande föreställning där 1600-talets mörker och tyngd smälter samman med 1960-talets optimism och livsglädje. En föreställning där dansens och teaterns världar förenas genom William Shakespeares texter.

”Det är nåt speciellt med den här dan.
Det känns som hjärtat svävade i bröstet, som om jag gick på luft av idel glädje.”

”O olycksdag! O jämmerliga dag!
Den sorgligaste, sorgligaste dag
som nånsin, nånsin, nånsin jag har skådat!”

Ur Romeo och Julia

Ni satsar ju nu på att få upp ögonen på näringslivet så att de tar med sina kunder till teatern. Vilka möjligheter finns för företag i samarbete med er?

Oj! Massor! Vi har möjlighet att arrangera allt i från trevliga och informativa träffar i anslutning till våra föreställningar där ett företag med sin personal kan få inblick i en teaters stora och många gånger överraskande värld bakom kulisserna. Vi kan erbjuda röst och framställningscoaching för chefer eller föreläsare. Vi kan i vissa fall kanske erbjuda något till firmafesten, ja..listan kan göras lång.
Är man nyfiken får man gärna boka ett möte med mig!


Mer info: http://www.gavlefolkteater.se