Kan du tänka dig gladare? Tänk på något roligt. Visst blir du gladare till mods?
Detta är den enklaste formen av affirmationer. Tekniken att affirmera har spridit sig som en löpeld i New Age-branschen. Är det bara båg eller fungerar det?
Kajsa Bergkvist står och klappar sig på låren inför ett hopp. Ribban ligger på 2.06m. Tror ni hon tänker: Jag kommer att riva, jag klarar det inte! Nä, hon visualiserar att hon flyger över. När hon börjar springa har hon redan tagit höjden. Klapparna på låren är en förankring av det hon tänker.

Är det möjlig för dig att göra det samma med dina tankar? Självklart. Affirmering kan göras på en mängd olika sätt. Du bör skriva ner det du vill åstadkomma och sätta upp på en plats där du ser det ofta. Du kan också förstärka din affirmation med bilder, en filmsnutt på datorn eller mobilen. Det kan också vara en speciell låt att lyssna till. Skapa din egen önsketavla, där du sätter upp det du vill ha och den du vill vara. Det är viktigt för dig att hitta vem du är och vad du står för. Ditt egentliga ”Why” är vad som kommer ta dig framåt.

Den här tekniken gör att du kan förändra ditt undermedvetna. Du byter helt enkelt diet. Om det tidigare var att: Jag är värdelös! Så har det bytts ut mot: Jag är värdefull!
När du är konsekvent och ihärdig stänger du ute ditt medvetna och rationella jag. Du ser ditt liv på ett helt annat sätt. Livet blir enkelt och alla passar in.