Besökarna fick ta del av både inspelningstudio med greenscreen, göra egna filmklipp, se hur man 3D-animerar, bygger applikationer för mobiltelefoner samt lägger på surroundljud till filmer. Kunder, marknadsförare och branschfolk minglade glatt tillsammans.
– Det är så här ett trevligt och bra event skall vara, sa Nalle Rydstrand, verksamhetsansvarig på effect plus+. Man skall få både kunskaper, kontakter och ha kul.

För mer information se: http://videa.se

Videa arbetar med bland annat:

Tjänster
Vidéas två affärsområden är film och videodesign. Två begrepp som är starkt kopplade till varandra. En film ska ”ramas in” för att komma till sin fulla rätt. För att maximera intrycket av ett event är filmsekvenser och rörlig grafik och animationer ett fantastiskt komplement och stöd. Innehållet och budskapet står alltid i fokus. Vidéa ser till att det verkligen når ut.

FILM

Reklam
Ofta hanterar vi hela processen från idé, manus och storyboard till färdig reklamfilm för internet, TV eller bio. Vid andra tillfällen arbetar vi tillsammans med kundens reklambyrå.Då är filmen ibland en del i ett större marknadsföringssammanhang.

Presentationer

En grundlig research är alltid starten när vi tillsammans med kunden ska ge en visuellt och innehållsmässigt slagkraftig bild av ett företag, dess verksamhet, produkter och tjänster. Här är formatet längre, och en stor del av förberedelserna är att finna balansen mellan olika ingredienser. Det finns på förhand inget givet recept för att nå en maximal påverkan, men Vidéas mer än tjugo år i branschen, och med hundratals lyckosamma projekt i portföljen, är självklart en värdefull kunskapsbank att ösa ur. Ett vanligt grepp är att förklara riktigt svåra saker med hjälp av animationer, som vi också kan göra tredimensionella, i s.k. S3D-teknik.

Information och utbildning
Information handlar om tydliga budskap till specifika målgrupper. Vi har många exempel på informationsfilmer som besannat talesättet att en bild säger mer än tusen ord. Det de har gemensamt är att information kan vara så mycket häftigare än vad det kanske låter. Om vi sedan tar det ytterligare ett steg till kommunikation och delaktighet så är kombinationen film, web och appar en effektiv mix. Vidéa håller då i hela paketet.

Event och mässor
På senare tid har uppdrag att förstärka olika event blivit vanligare. Sedan 2010 har Vidéa bl.a. levererat film- och ljudinslag till stora möten anordnade av Loomis, Kraft Foods, SAS och American Express. Omdömena har varit väldigt positiva från dem som fått sitt framträdande inramat av effekter som i högsta grad har attraherat både dem själva och framförallt publiken. Tiden när det räckte med att läsa innantill från tjugofem gråa overheadbilder är sedan länge sedan förbi.

VIDEODESIGN
Att skapa av visuellt och ljudmässigt optimerade miljöer för våra kunder kallar vi videodesign. Verktygen för att maxa effekten av våra produktioner är projektorer, bildskärmar, ljus och högtalare. Tekniker som vi gärna använder varierar, för utvecklingen går ju fort inom IT- och elektronikbranscherna. Bland det som nu ligger i den kreativa framkanten finns bl.a. Hologram, S3D och allt större pekskärmar (touchscreens).

RESURSER
Vidéa flyttade nyligen in i lokaler som in i minsta detalj är anpassade för vår verksamhet. Här inryms fullstor inspelningsstudio med permanent green screen-möjlighet. I vår biograf visar vi både ”vanlig” film och 3D. Alla produktioner görs förstås i full HD 1080 x 1920. Med två postproduction- och två animationsblock har vi kapacitet för att våga lova att vi håller utlovade tider. Vidéa är ett fullsorterat produktionsbolag som via mediaklustret i samma hus kan erbjuda manus, kvalificerad ljudbearbetning, e-learning-produkter, hemsidor och mobil-appar.