”Fördel Europa” den 9 maj Gävle är ett lunchseminarium som anordnas av Svenskt Näringsliv och Mellansvenska Handelskammaren för att uppmärksamma de möjligheter som det medför!
1992 enades EUs medlemsländer om att tillsammans skapa en gemensam europeisk marknad. Under de senaste 20 åren har EU skalat bort särregleringar, harmoniserat lagar och infört nya regelverk som gäller för hela den inre marknaden. Detta för att garantera de så kallade ”fyra friheterna”, det vill säga den fria rörligheten för varor, tjänster, kapital och människor inom EUs gränser utan att hindras av tullar, avgifter, diskriminering eller nationella krav.
Det blir ännu viktigare för oss i Europa att tro på företagsamma människor och på konkurrenskraftiga företag – genom att ta bort allt som hindrar fler jobb och därmed ökad välfärd. Det gäller både att vidareutveckla den inre markanden – EUs viktigaste tillgång – och att bli mer öppen mot omvärlden. Bara så kan vi ta vara på de stora möjligheter som globaliseringen erbjuder.
Seminariet inklusive lunch är kostnadsfritt.
Plats: Elite Grand Hotel, Gävle
Tid: fredag 9 maj 2014, kl. 11:00 – 13:00
Agenda meddelas senare.
Mer information på Mellansvenska Handelskammarens hemsida, där det också går bra att göra anmälan: http://www.mhk.cci.se