Helgen den 9-12 juni 2011 så packade jag min kameraväska och besökte Sveriges enda EM-deltävling i dragracing som hölls på Tierp Arena. Efter ca 1½ timmes bilfärd och en lång bilkö så anlände jag till entrén där pressackreditering samt parkeringstillstånd uthämtades.
Därefter fortsatte färden in på området och sökandet efter en parkeringsplats inleddes. Efter att ha yrat runt på depåområdet ett litet tag så fann jag till slut en plats att parkera på.

När jag hade gjort iordning kameran samt dess tillbehör så begav jag mig in på depå- samt tävlingsområdet där det redan brändes gummi för fullt. Mellan varven intervjuade jag några av team, ett av det var Kristian Nyström 41 år ifrån Finland, förare i Pro Modified Dragracing Team, han kör en Chevrolet Bel Air -57 och hans personliga hastighetsrekord är 374 km/h.

Det går inte att beskriva känslan i ord det öronbedövande dån samt den enorma tryckvåg som åstadkommes när dragracingbilarna öppnar sina trottlar för fullt och motorerna vrålar ursinningslöst. Träffade på Eddie Johansson 21 år som är engagerad inom roadracing som han kör ca 10 gånger om året med sin Suzuki GSX-R600, hans hastighetsrekord på bana är 265km/h.

Efter ett par timmars fotograferande så var hela jag prickig av burnoutrester som stänkt upp vid startlinjen. Från Nederländerna kom Robert Joosten 28 år med sin Chevrolet Camaro 1970 och hans team Pro Dutch Racing och de brukar tävla 8 gånger om året.

Vid depåområdet fanns det marknadsstånd och karuseller och det fanns även olika matstånd att välja på, så mätt och belåten placerade jag mig på läktaren och fotograferade därifrån för att få lite annorlunda vinklar. Janne Eriksson bjöd även på mycket tjusig flyguppvisning.

I pressrummet samlades pressfolket och avnjöt tillsammans fika och kylda förfriskningar. Stannade till för att lyssna på mullret av dragracingmotorerna som startades för att finjustera motorerna inför nästa repa. När jag strosade runt i depån gick jag fram och pratade med Jonas Öhlén 38 år ifrån Sverige, kör en VW Dragster. Han blev motorintresserad vid 14-15 års ålder och tävlar i klassen competition.

Som avslutning på dagen en belgisk våffla med grädde och sylt. Efter mycket fotograferande och en rejäl solbränna så känner jag mig väldigt nöjd med dagen och det är inte sista gången jag besöker ett motorevenemang.