Frågor som lyftes upp vid effects+kryssningen lyftes fram liksom effects roll i samspelet med övriga samhällsaktörer och hur alla i regionen tillsammans bäst kan och bör samverka för att lyfta vår region. En improviseras panel med Tone Evelid, Gävles näringslivschef, Marie-Louise Dangart, kommunalråd i Hofors kommun och Hotellchefen Malin Vikerhagen underströk vikten av samarbete, samt att vi är tydliga och förstår alla parters olika roller i samhällsbygget. Oavsett om det gäller företagare, politiker, tjänstemän eller intresseorganisationer så blir vi ännu starkare om vi kan verka tillsammans.

Dagens värd Ibizcon Academy bjöd på en föreläsning av högsta internationella klass i form av skotten Allan Miller som genom sin föreläsning "How The best think for succeskommer" gav en inblick i vad som i en världsomspännande undersökning har visat sig vara de allra största problemet för tillväxt. De flesta trivs faktiskt inte på jobbet! Ta vara på individens starka sidor i stället för att de skall anpassa sig till någon form av yrkesroll. Ta vara på dina styrkor och utveckla dom, var Allans budskap.
Han redogjorde för att de två enskilt största faktorerna som skapar bra resultat och framgång är:

1: Att ha riktigt hög självinsikt dvs. veta vad jag är riktigt bra på, veta vad jag är riktigt dålig på. Det som vi benämner som talanger och icke-talanger.

2: Att vara autentisk till sin självinsikt dvs. vet jag att jag är riktigt bra på något så använder jag det till min fördel, likväl som att jag inte blir beroende av mina icke-talanger för att nå framgång.

– Många människor tror att de vet allt om dem själva, när det i själva verket har visat sig att snittet bland människor ligger på endast 57% självinsikt. De allra mest framgångsrika människorna, ca 2% av mänskligheten, ligger på 89-92% självinsikt. Det bästa man kan göra för sin egen skull är att mäta sina naturliga mentala talanger och lära sig förstå hur dessa talanger bäst kan användas för att nå riktig framgång, förklarar Daniel Antonsson från Ibizcon Academy. Han hade dessförinnan själv bjudit på en rejäl uppvisning i hur mycket den personliga inställningen spelar roll.
Det kan vara alltför lätt att glömma bort att varenda dag är du 100 % ansvarig för ditt liv och hur du hanterar olika situationer - ingen annan. Gästerna fick kliva långt utanför sina gränser med rollspel som väckte både stor munterhet och entusiasm. Föreläsningarna gav både värdefull kunskap och sannolikt även en hel del tankeställare.

Evenemanget anordnades av affärsnätverket effect plus+ men det var också öppet för andra som ville lära sig mer för att utveckla den egna verksamheten.
– Resan fortsätter kan man lugnt säga, konstaterade en nöjd Nalle Rydstrand, verksamhetsansvarig på effect plus+, och relaterade till den lyckade kryssningen som effect arangerade i september under temat "Vinna eller försvinna Gävle… …borg".

- Jag är återigen imponerad av effect plus+ som nätverk och jag förstår varför det är det snabbast växande affärsnätverket i regionen. De företag som idag inte förstår vikten av att nätverka kommer att ha svårt att hävda sig i morgon. Samverkan är ett måste och det förstår alla dessa positiva medlemmar. Fortsätt så här, och det ser ljust ut för Gävleborg!

Dagen avslutades med att gästerna fick ta del av en meter smakresa som Peter Ågren från Gävligt Gott serverade i form av en gastronomisk mingelbuffé. Runt borden var stämningen hög och dagens nya kunskaper och intryck diskuterade liksom att det naturligtvis knöts nya kontakter. Det är ju det som är meningen med ett affärsnätverk.

Vill ni veta mer, utveckla er verksamhet och knyta nya kontakter samt är nyfikna på effect plus+?
Ring gärna Nalle Rydstrand på telefon 070-510 50 50 eller e-post nalle@effectplus.se
Hemsida http://www.effectplus.se

Läs mer om effect plus+ på: http://www.effectmagasinet.se