Tidigare har Bollnäskontoret varit placerat i stadshuset hos näringslivsenheten men nu har en ny era inletts för att ytterligare underlätta arbetet för att fler studenter ska få utveckla sig själva inom entreprenörskap och företagande.

- Det känns oerhört skönt nu när allt är på plats och kunna stödja ännu fler samtidigt som vi kan ge samma utbud som vi har i Gävle, säger Mathias Andersson, kontorschef på Drivhuset Gävleborg.

Sedan tidigare finns det ett affärsutvecklingsprogram kallat Drivhuset Förinkubatorprogram, i samarbete med Movexum, Ungas Innovationskraft och Region Gävleborg, som har genomförts ett antal tillfällen i Gävle men som nu även kommer att finnas tillgängligt för studenter i Hälsingland.

- Med dessa lokaler blir det självklart mer tillgängligt för studenter i Hälsingland att genomgå vår kvalitativa process, säger Rickard Petrés, VD på Drivhuset Gävleborg.

Drivhuset Gävleborg hälsar alla välkomna att kika på de nya lokalerna även om det är studenter vid Högskolan, Folkhögskolan, yrkeshögskoleutbildningarna och övrig vuxenutbildning som är den primära målgruppen.

Drivhuset Gävleborg hjälper studenter kostnadsfritt (!) att starta och driva eget företag samt utveckla sig själva som entreprenörer och intraprenörer.

Drivhuset Gävleborg vägleder studenten hela vägen, från affärsidé till företag och finns sedan med i utvecklingsfasen och genom att Drivhuset ej bedömer idéer visar studenten sin kreativa sida och går ibland emot strömmen för att visa nyskapande alternativ. Detta är viktigt för att hålla glöden vid liv och förutsättningarna för att lyckas är stora så länge drivet finns.

Drivhuset Gävleborg arrangerar olika former av inspirationsinsatser, seminarier och workshops för att främja det entreprenöriella förhållningssättet och vägleder studenten individuellt, självklart med tystnadsplikt.

Hemsida: http://www.gavleborg.drivhuset.se