Brynäs IF och Dennis Persson har kommit överens om ett kontrakt på två år, fram till och med säsongen 13/14.
– Det känns jättespännande att få hem Dennis till oss, efter hans tre år i AHL, säger Micke Sundlöv. Det här nyförvärvet är precis i linje med hur vi tänker och agerar. Dennis är en ung kille, som vill komma hem för att utvecklas och visa vad han kan, så att han kan få chansen igen i NHL längre fram. Det är precis den typen av karaktärer som vi vill ha till laget.

Dennis Persson (185/87) är född 1988, och kommer ursprungligen från Nyköping. Han fick sin hockeyfostran i Västerås, innan han gick vidare till Djurgårdens IF, och därefter Timrå IK. Han blev draftad i den första rundan 2006 av Buffalo Sabres, och det är också i deras organisation han spelat de tre senaste säsongerna, i AHL.
– Det är en spelartyp som vi har sökt efter, och som kommer att passa bra in i vår grupp, säger Tommy Jonsson, tränare Brynäs IF. Dennis är en spelare med de rätta ambitionerna, i helt rätt ålder, och som känns mycket spännande och intressant för oss.

Dennis Persson är en rörlig back som är bra i båda riktningarna. Han är en klok back med ett fint spelsinne, och han läser situationer på isen riktigt bra. Under sina tre säsonger i AHL har han spelat 171 matcher och gjort 33 poäng (8+25). Den senaste säsongen har han varit skadedrabbad och enbart spelat 39 matcher, på vilka han gjorde 7 poäng (3+4)
- Jag har varit i AHL i tre år nu, och kände att det var dags för mig att göra något annat för att få en nytändning, säger Dennis Persson. Allt har känts väldigt bra med Brynäs IF, och sedan tidigare känner jag både Granström och Andersén, och de har alltid talat positivt om Brynäs. Det kändes bra när jag var här på besök, så det var ingen idé att dra ut på det. Det var känslan som avgjorde.


För ytterligare information, kontakta Micke Sundlöv, sportchef Brynäs IF, på tel. 0736-33 33 47