Det pratas mycket om den nya ekonomin. Det händer saker i världen som kommer få stora konsekvenser för jordens befolkning. Just nu seglar det största bedrägeriet i världshistorien upp i USA.
Vi har gått ifrån ett industrisamhälle där utbildning betydde något. Idag är det helt andra kriterier som gör din succé.
Erfarenhet betydde för att du hade ett antal år i yrket. Det var en tillgång i samhället. I dagens ekonomi är ålder en belastning. De är värdelösa och har väldigt svårt att finna jobb.

I den nya ekonomin går pengarna till den som är informerad från de som är oinformerade. De som litar på systemet drar det korta strået.
I den nya ekonomin är sparare förlorare. Pengar har slutat vara pengar. De är bara skuld. Det finns ingen ränta att tjäna på pengar. Inflationen äter upp värdet och du står utan buffert.

I den gamla ekonomin gick det att tjäna hög lön på en anställning i industrin, även de som saknar kompetens. I den nya ekonomin ersätts de högt betalda jobben med ny teknik. Kvar står människor med hög kompetens och dyra studielån utan arbete. Hög utbildning är ingen garanti för högavlönat jobb.
I den nya ekonomin är du ensam. Skyddsnätens maskor glesnar ur och du måste själv se till din pension och olika försäkríngar. I den gamla ekonomin stod företagen för livslångt skydd.

I den nya ekonomin krävs det mod och beslutsamhet av Dig. Radikala beslut måste tas och du behöver kunskap för att överleva. Din familj och dina barn har förebilder och du måste bygga nya sanningar.