Arrangemanget riktar sig till alla företagare inom Gävleborgs län och idén bygger på att skapa en mötesplats där företagare, entreprenörer och eldsjälar premieras och lyfts fram som hjältar för sina insatser. Ett forum för verksamma företagare inom Gävleborgs län som ska inspirera, inge stolthet och sprida framtidstro, till fördel för såväl tillväxt som näringslivsutveckling.

Tillsammans med bankett, prisutdelning och framträdanden med delar av Sveriges välrenommerade artistelit kommer det även i år att ges möjlighet för samarbetspartners att profilera sig på plats i samband med en utställningsyta.

Vi ställer några frågor till Östen Johansson, ordförande i Företagarna Gävleborg.

Vad är det som gör att årets Eldklotet skiljer sig från de föregående åren?
Det kommer att finnas mer tid för att träffas och umgås, något som också har efterfrågats under de senare åren. Vi har också sett över programupplägget och i år valt att plocka bort ett par priskategorier för att göra innehållet ännu bättre. Vi kommer även i den nya utställningsdelen att presentera de nominerade.

Varför är det viktigt för företagare att träffas under liknande förhållanden?
För det första är det ju för att uppmärksamma och hylla företagsamheten över ett länsövergripande sätt. För det andra är det viktigt att man skapar möjligheter för företagare att träffas under trevliga förhållanden.

Vad har du själv för förväntningar inför årets Eldklotet?
Att alla ska känna att Eldklotet-Företagargala Gävleborg är ett forum som behövs och att vi ska kunna fortsätta utveckla evenemanget. Här tittar vi på idén med att skapa en ”Gävleborgs Näringslivsvecka”. Ett näringslivsevenemang som ska kunna manifestera och positionera Gävleborgs län som en kreativ och dynamisk plats för ett rikt och levande näringsliv.

Eldklotet-Företagargala Gävleborg
12 april 2008 Läkerol Arena
http://www.eldklotet.se