Men nu är det dags för nya krafter att ta vid! Svågrarna Björn Rösth, Sundsvall, och Peter Hedvall, Uppsala, tog över Centera den 5 november. Jan-Erik Flodström kommer att jobba vidare i företaget för att hjälpa till att överföra sin kunskap till de nya ägarna. Men tanken är att Jan-Erik skall trappa ner så att han i början av nästa år lämnar företaget.
Både Björn Rösth och Peter Hedvall är uppväxta i Sundsvall. Björn har jobbat inom handel sedan 1979 medan Peter har jobbat med reklam och marknadsföring, IT mm.
- Det var i våras vi började spåna på att starta eget tillsammans, berättar Björn Rösth. Vi kollade upp flera företag men fastnade för Centera, som har helt unika produkter med fantastisk utvecklingspotential.
Glaspanelerna från Centera görs rena med vanlig tavelsudd eller milt rengöringsmedel. Inga missfärgningar uppstår och panelen är lika fräsch efter 10 års användning! Patentet är grundat på tillverkningsmetoden för att laminera glaset till en underliggande boardskiva.
- Tanken är att bredda produktportföljen samt att hitta nya marknader och användningsområden, säger Peter Hedvall. det är bara fantasin som sätter gränser.
Jan-Erik Flodsrtröm har under åren levererat sin laminerade glaspanel till projekt där man monterat den som väggpaneler, klottersäkra! I teknikparkens aula är hela väggen över estraden klädd med glaspaneler i olika gröna nyanser. Det gör att man har obegränsat med utrymme att skriva på jämfört med traditionella så kallade white-boards.
- En av finesserna med mina glaspaneler är att det är enkelt att kulörsätta dem, säger Jan-Erik Flodström. Hela färgskalan är tillgänglig!
Det tog arkitekten fasta på när restaurang Skeppsholmen inreddes i Stockholm, rummen har glaspaneler på väggarna i olika blå kulörer!
Centeras glaspaneler har också använts i hisskorgar för att förenkla klottersanering.
Det skall bli spännande att följa de nya ägarnas framgångar. Jan-Erik Flodström är glad att hans livsverk kan överlåtas till två personer som verkar lika förtjusta i Centeras glaspaneler som han själv!

Mer info om produkterna: http://www.centera.se