Lördagen den 22 maj spelade Gefle IF sin sista match innan VM-uppehållet mot Djurgården på bortaplan.
Till denna match arrangerades en gemensam resa för samarbetspartners och supportrar och det blev två fyllda bussar som åkte ner till slut för att heja fram GIF.

Dagen började på Heartbreak där mat & dryck stod på menyn, toppad med en intervju med dagens gäst, Jonatan Berg som tyvärr är skadad och inte kunde medverka på matchen. Efter ett par trevliga timmar på Heartbreak så hoppade församlingen in i bussarna och en nätt resa på ca 2 timmar väntade. Mot slutet av resan fick vi tom poliseskort så att vi slapp undan alla trafikstockningar och det var ju vänligt av Stockholmspolisen.

Väl på plats så visade det sig att denna match var den publikrikaste för Djurgården i den första delen av Allsvenskan. Publiksiffran landade på ca 9500 åskådare och det var ett bra tryck på Stadion.

Matchen började bra för oss och jag tyckte att vi hade bud på åtminstone ett mål innan halvtid, men tyvärr lyckades vi inte sätta dit bollen. Solen gassade och andra halvlek började även den på ett bra sätt för oss, men Djurgården tog för sig lite mer mot slutet och till sist skickade dom in 1-0 till stor förtret för alla som åkte med. Men tack och lov så kom Jakob Orlov in och kvitterade till 1-1 i 92:a minuten och glädjen visste inga gränser. Hemresan blev genast mycket lättare att hantera och humöret var på topp åter igen.

När vi väl kom tillbaka hem så väntade Champions League-finalen mellan Inter och Bayern Munchen för en stor del av resenärerna och man spred ut sig bland stadens alla sportbarer för att fortsätta kvällen.

Nu laddar vi upp inför fotbolls-VM och vi har redan planerat en ny bortaresa till Stockholm, nämligen den mot AIK 16 oktober och vi hoppas att den blir lika trevlig som denna.