- Vi blev helt enkelt för trångbodda och när det blev ledigt i lokalen bredvid vår var det bara att skriva kontrakt, berättar Peter Tällberg. Vi får fler och fler kunder och dessutom vill de kunna köpa allt som hänger ihop med deras fritidsaktiviteter på samma ställe.
Kunderna kommer ända från Stockholm, Hälsingland, Dalarna och upp till Sundsvall.
En av nyheterna på Berras är båtar och båttillbehör i samarbete med Jannes Marin i Valbo (www.marin-fritid.se). Pooltillbehör är också nytt i butiken, även om man sålt en del poolkemikalier tidigare.
- Vi breddar hela sortimentet och även när det gäller fiskeredskap för att möta den ökade efterfrågan, säger Peter Tällberg – själv storfiskare! Det blir också mer fritidsartiklar så att fiskare och jägare skall kunna handla allt de behöver till sin hobby hos oss.
Till och med cyklopögon, simfenor etc!
Efter semestern invigs också en helt ny avdelning med allt för jägare, inklusive vapen. Men det krävs en hel del olika tillstånd för sådan handel och därför får jägarna vänta några månader till!
- Vi kommer att samarbeta med Huntyard & Berras Stockholm (www.huntyard.se) när det gäller jakt, säger Peter Tällberg. De har ett fantastiskt sortiment och har lång erfarenhet som våra kunder kommer att få stor glädje av.
Om man vill veta var det finns bra fiskevatten kan Peter och gänget på Berras tipsa om bra fiskeställen både här och om fiskeresor ute i världen. Man säljer även fiskekort till de flesta fiskevatten i Gästrikland. Även fiskare och jägare kan behöva hjälp med service och det får man hos Berras. Slipa isborren eller stoppa upp jättefisken?
- Inga problem för om vi inte klarar det själva så vet vi vilka som kan, säger Peter Tällberg. Vårt mål är att bli den kompletta butiken för fiskare och jägare.
Det är bara att lycka Peter och hans personal lycka till!