– Reaktionerna har varit översvallande!
Det säger Stefan Kullberg som iklädd kakiuniform och safarihatt var den som oftast rattade Djungelbussen mellan Gävle och Furuviksparken i somras.
– Många klev ombord bara för att se inredningen. Roligast var kanske en farbror som gick ombord och tittade sig omkring och plötsligt började låta som Tarzan.
– Näst sista dagen var det en mormor som tog bussen tillsammans med barnbarnen medan föräldrarna fick ta bilen – de skulle väl vidare genom Sverige efter Furuvik, men både mormor och barnen ville absolut åka med bussen till Furuvik, ler Stefan Kullberg.
Och det var kanske inte så konstigt – Stadsbussarnas och Furuviksparkens idé om att upplevelsen skulle starta redan på bussen innebar djungelljud i högtalarna, regnskogsblad i taket, gräs på golvet och apor och tigrar i alla möjliga prång och utrymmen.
Och den som såg bussen utifrån behövde inte tvivla på att det här inte var en vanlig stadsbuss.
För inredning och dekoration stod gävleföretagen Växt- och miljödesign, i och i Homestaging samt ProfilDesign
– Bussen upptäcktes av allt fler människor ju längre sommaren gick – det var nog djungeltrumman som talade, ler Stefan Kullberg.
Stadsbussarnas har nått en delvis ny kundgrupp med Djungelbussen, tror informationsansvarige Henrik Nyquist:
– Det har varit många sommarlediga barnfamiljer och turister på bussen – många av dem hade säkert tagit bilen om de inte hade upptäckt bussförbindelsen tack vare den lite annorlunda upplevelsen.
Nu ska sommarens djungelturer utvärderas. Men nog kan vi redan nu säga att Gävle genom Djungelbussen blev en turistattraktion rikare den här sommaren!