Ung Företagsamhet är en ideell organisation vars syfte är att samverka med skolan för att införa företagsamhet och ett engagerat näringsliv i det svenska utbildningssystemet. UF-företagande är ett av organisationens tre utbildningskoncept, och som innebär att gymnasieelever under ett läsår får starta, driva och avveckla ett eget företag, så kallade UF-företag.

Sedan starten 1980 har drygt 250 000 elever drivit UF-företag och under 2012 har konceptet lockat inte mindre än 22 470 elever i hela landet varav 1 203 i vår region, Gävleborg. Det innebär att vi i år når 37,3 % av en årskull, vilket är en ökning från tidigare år, och gör att Ung Företagsamhet Gävleborg även i år innehar en topplacering bland landets regioner, berättar Helene Åkerlind regionchef i Ung Företagsamhet Gävleborg

Gävle kommun fortsätter att vara den främsta kommunen i Sverige för unga företagare. Bland landets största kommuner, kommuner med fler än 90 000 invånare, placerar sig Gävle kommun på en klar första plats, med andelen 45,7 % unga företagare på en årskull.

Söderhamns kommun är även i år länets främsta kommun med över 50 % av en årskull.