MiX Gävleborg är till för de som arbetar med reklam, media eller PR, eller har ett stort intresse av kommunikation och företagsutveckling. Som medlem bjuds du in till aktiviteter och du håller dig hela tiden uppdaterad på det mesta inom området marknadsföring. Föreningen erbjuder dessutom trevlig samvaro samt tillgång till ett unikt nätverk av nya och intressanta kontakter.
MIX föreningens ordförande, Hans Berg, inledde mötet med att hälsa alla välkomna.
Efter mötesförhandlingar och diverse diskussioner om framtiden konstituerade sig den nya MIX styrelsen enligt följande:

Hans Berg, ordförande
Marie Tapper
Camilla Englin
Mariane Hedlund
Anna Jansson
Ulrich Lundeberg
Mikael Litzell
Maria Wallberg
SofieUllström
AnnikaWigö

MIX föreningens ambition inför det kommande verksamhetsåret är att utöka utbudet av aktiviteter för medlemmarna. Det som är planerat inför våren är:

Lunchmöte - Beryl Lunder berättar om Konserthuset
MiX-kväll med föreläsning.
”En bra pay-off kan fördubbla värdet i
varumärket”. Bruno Ahlqvist föreläser.
Marknadsföringens dag på Högskolan


Marknadsföring i länet

Gävleborgs landshövding, Barbro Holmberg, hade inbjudits som talare efter årsmötet och inledde med att fråga om vi ville höra hur hennes första 6 veckor på den nya tjänsten varit.
Naturligtvis blev svaret ja.

- Under min första tid som landshövding har jag prioriterat det utåtriktade arbetat. Jag har därför försökt att träffa så många människor som möjligt, berättar Barbro. Under dessa resor runt om i länet har min reflektion varit att det här länet har oerhört goda förutsättningar. Detta kan jag säga då jag i mina tidigare uppdrag rest mycket och besökt många kommuner runtom i Sverige.

Barbro fortsatte med att berätta om några ”paradoxer” hon stött på under sina första veckor på jobbet, nämligen:

1. Få känner till länets gränser och det saknas en länsidentitet.
2. Vi har en högskola men en låg formell utbildningsnivå.
3. I länet finns å ena sidan företag som internationellt går mycket bra men å andra sidan har vi bland den högsta arbetslösheten

- Jag ser detta som utmaningar, säger Barbro, inte som problem. Vi måste samarbete mer inom länet och få en ökad stolthet över bygden.

Sammanfattningsvis är Gävleborgs län väldigt mycket bättre än vad Gävleborgarna själva tror. Vår bild är att det går dåligt, mentalt har vi inte hängt med i utvecklingen.

- Vi är på väg! Vi kan bli det bästa länet att bo och verka i! Med den positiva inställningen avslutar Barbro Holmberg sitt anförande.

Kvällen fortsätter i en härlig positiv anda, men av ett litet annat slag. Talangfulla ungdomar från fritidsgården Helges underhåller medan mötesdeltagarna njuter av god mat och dryck från Café Spegeln.

Vill du också bli medlem i Marknadsföreningen Gävleborg, MIX? Kontakta då styrelsen via mail; info@mixgavleborg.se

Annika Wiberg