Konserthuset kommer vid lunchtid på fredagen intas av företag och föreläsare som kommer att presentera och berätta om sitt sätt att se på hälsa. Det kommer att delas tips och idéer, men framförallt är tanken med mässan att ge inspiration som gör att fler får upp ögonen för hur viktigt det är att hålla sig frisk och leva ett hälsosamt liv.

Det kommer även att finnas kända föreläsare på plats för att dela med sig av erfarenheter och kunskaper. Brandmannen Lasse Gustavsson, som i början av åttiotalet brandskadas svårt i en gasexplosion kommer att vara en av huvudföreläsarna. Han gästar under fredagseftermiddagen mässan, och kommer att dela med sig av det han varit
med om, berätta om hur skadan har påverkat hans liv samt prata om utveckling, livsglädje och om att våga göra saker.

Under lördagen är det dags att släppa fram programledaren och författaren Annika Dopping. Hon föreläser bland annat om frågor kring hur möten med andra kan utvecklas, hur olikheter kan överbryggas, hur vi kompletterar varandra och kan förstå varandra samt samarbeta bättre.
- Vi är stolta över att vi lyckats få hit både Annika och Lasse och jag tror båda är värda att lyssna till, berättar Annika Wiberg.

En stor händelse under lördagen blir även när årets Hälsopris kommer delas ut till länets Hälsoföretagare. Fem drivna företagare inom hälsobranschen är nominerade och en jury har tillsammans tittat på hur dessa påverkat människors hälsa via en verksamhet de själva startat upp. De nominerade ska ha en tydlig vision, en sund ekonomisk inställning samt kunna precisera varför de driver företaget. De ska också kunna vara en trovärdig hälsoambassadör och därmed leva som man lär. Alltid ha fokus på att hjälpa andra, kunna lyssna in sina kunder samt lyfta fram och kunna ta debatt i fråga om hälsa.

Anna Roos från Anna´s Topp till Tå i Sandviken är en av det nominerade.
- Att vinna det här priset skulle för mig vara en oerhörd glädje och ett bevis på att det jobb jag lagt ner på min verksamhet under dessa 15 år haft betydelse för mina kunder. En vinst skulle sporra mig att hålla på minst lika länge till, säger Anna som utvecklat sin hud och kroppsvårdssalong sedan 1995.

-Vill du ge dig själv en chans att hitta det som passar dig bäst för harmoni och välmående, samt inspireras och diskutera allt kring hälsa, gör då ett besök på Hälsomässan, avslutar Annika Wiberg.

FAKTA RUTA
Hälsomässan
ABSOLUTFRISKARE,
Gävle Konserthus 26-27 mars


NOMINERADE TILL HÄLSOPRISET
Anna Roos, Anna´s Topp till Tå
Sofie Almqvist, Sofies kroppsvård
Tommy Elofsson, Mentor AB
Marie-Louise Göthlin, Ljusbubblan
Elisabeth Andersson, Hälsocenter