Apelsin och pepparkakscheesecake
24/11, 2009 kl. 23:59Portioner: 8-10
100 g margarin eller smör
30 pepparkakor
FYLLNING:
200 g philadelphiaost
1 ½ dl socker
3 ägg
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
TOPPING:
2 dl crème fraiche
1/2-1 dl florsocker
1 apelsin
pepparkakor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal - saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.
0:- Fri för nedladdning.
Antal tecken i artikeln: 998
Materialet får bara användas, helt eller delvis, efter godkännande av publicisten eller medverkande i text och foto.