– Att välja spel i Brynäs igen, kändes som det bästa alternativet för mig, säger Anton Rödin. Jag har ju spelat i Brynäs tidigare, och nu känns det bra att få komma tillbaka. Jag är mycket laddad och glad över att vara tillbaka igen.

Anton Rödin (182/80) är född 1990 och kommer från Stockholm. Han kom till Brynäs redan som 10-åring, och spelade med i Gästriklands TV-pucklag säsongen 06/07. Därefter blev det hockeygymnasiet och spel i Brynäs juniorlag där han var med och tog SM-guld med Brynäs J20 säsongen 08/09. Säsongen 09/10 tog Anton Rödin steget upp till spel i Brynäs A-lag där han spelade i två säsonger. Efter två säsonger i A-laget valde han att fortsätta sin hockeykarriär i Vancouvers organisation. Nu återvänder den talangfulla forwarden alltså till Brynäs IF efter två säsonger i AHL och Chicago Wolves.
– Det känns jättebra att få hem Anton igen, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Anton är fostrad i vår organisation, först spelade han i vår juniorverksamhet, sedan i A-laget. Han åkte över till Kanada för att försöka ta en plats i Vancouver. När han inte lyckats med det, är vi väldigt glada att han väljer att komma tillbaka till oss. Han kan ta ett nytt avstamp hos oss, och förhoppningsvis får vi vara med och bidra till att han fortsätter utvecklas, så att han sedan kan ta klivet över till NHL.
– Vi får hem en Anton som nu har erfarenhet av två års spel i AHL, som han kommer att bidra med till vårt lag, fortsätter Sundlöv. Det ska bli väldigt intressant att se hur han har utvecklats under tiden där borta.

Anton Rödin är en spelare med bra karaktär, skott och spelsinne. Han är en briljant skridskoåkare, och har en enorm fart i sin åkning. Han är orädd och fysisk i sitt spel, och är en underhållande spelare att titta på. Med sin spelstil så blev han lite av publikens favorit när han spelade i Brynäs senast, och han har alla möjligheter att bli det igen.
– Det är så fantastiskt roligt att Anton väljer att komma tillbaka till oss, säger Tommy Jonsson, tränare Brynäs A-lag. Jag har verkligen hoppats på att han skulle ta det beslut som han nu har tagit. Anton är en väldigt intressant spelare för oss, och han har en väldigt stor potential. Han är en viktig pusselbit i vårt lagbygge, och det ska bli oerhört kul att få jobba med honom igen.


För ytterligare information, kontakta Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF, på tel. 0736-33 33 47.