Rehnströms största kunder, maskintillverkare och maskinbyggare, kan med hjälp av deras komponenter inom tryckluft och vakuum vidareutveckla nya maskiner. Med ett säljkontor i Växjö och huvudkontoret i Gävle producerar de idag tekniklösningar för den svenska marknaden. I de rymliga lokalerna i Gävle finns 1000-tals komponenter som omsätts och kontrolleras minst en gång per år för att garantera ett aktuellt lager. Gemensamt för företagets kunder är behovet av lösningar baserade på tryckluft- och vakuumteknik. Delar av dessa tekniklösningar kan användas i liknande sammanhang och detta förhållande har bidragit till att företaget har ett stort antal väl beprövade kundanpassade konstruktioner.

Allan Rehnström har idag kunder över hela Sverige inom varierande branscher. Några av dessa är bland annat fordon, skogsmaskiner, livsmedel och miljöteknik. Företaget har valt att ha ett tydligt fokus på kvalitet i sin verksamhet. Förutom produkter som har en väl fungerande teknisk funktion uppfyller även slutprodukterna kraven i de olika CE-direktiven.

– Att vara leverantör till kunder inom medicinteknik kräver en hög kvalitet vilket vår ISO-certifiering är ett bevis på, berättar Maria Wester, ekonomi- och administrationsansvarig.

Vd Anders Nilson instämmer och fortsätter:
– Vi har nog aldrig gjort en affär på priset. Det vi erbjuder är kvalitativa komponenter som levereras i tid enligt överenskommelse.

Företaget grundades 1926 av Allan Rehnström, tidigare chef för Lantmannaförbundet. Från början arbetade de med tvättmaskiner och foder och gick under namnet Allan Rehnström & Co. Under 50-talet riktades verksamheten mot dysor och armatur för vätskespridning. Den nuvarande delen av Allan Rehnström AB köptes 2008 upp av teknikhandelskoncernen Addtech AB. Addtechs rörelsedrivande verksamhet består av ett 100-tal helägda men självständiga dotterbolag som alla utvecklar och säljer högteknologiska komponenter och system till industriföretag och servicenäring.

– Det är mycket stimulerande med så starka och kompetenta ägare, säger Anders. Alla bolag strävar efter att vara marknadsledande inom sina nischer. Bolagen hålls samman av en företagskultur där affärsmannaskap och teknisk kompetens är centralt och där det lilla bolagets flexibilitet kombineras med moderbolagets breda nätverk och goda finansiella resurser. Nyligen blev Addtech utsedda till Sveriges bästa säljorganisation av Veckans Affärer.

Idag omsätter Allan Rehnström AB drygt 22 miljoner kronor. Inför framtiden siktar de på att utöka produktportföljen och expandera säljkåren.

– Självklart vill vi att Allan Rehnström ska växa så att vi kan ta in fler produkter och erbjuda ännu bättre service, berättar Anders. Förhoppningen är att vårt Gävlekontor kan utöka både i kompetens och personal.

Den höga kvalitén går inte att ifrågasätta och de innovativa tekniklösningarna avlöser varandra för företaget med 85 år som kvalitetsleverantör. Med en tydlig målbild och drivkraft lika stark som idag kan man inte förutspå något annat än en ljus och fortsatt innovativ framtid för Allan Rehnström.