Den 30 juni begav sig 21-åriga Jesper Almgren från Skellefteå ut på en cykelsemester i Sverige. Varje kväll har han pratat med sina föräldrar men sedan det sista telefonsamtalet den 12 juli har ingen hört något ifrån honom. Det senaste samtalet som varade i 35 sekunder till hans mamma har spårats till en mast Borlänge enligt Skellefteåpolisen. Sedan den 19 juli är han anmäld försvunnen.
– Vi hoppas att han har varit där men han har inte sagt något om att åka genom Borlänge, säger Kenneth Berglund på Skellefteåpolisen. Masten dit hans sista telefonsamtal har kopplats omfattar ett stort område och masten ligger på Boberget söder om Skräddarbacken. Ett område som är svårtillgängligt och stort.
– Han är van att vara i skog och mark, säger Kenneth Berglund. Enligt tidningen Norran har han militär utbildning i överlevnad.
När Jesper Almgrens föräldrar fick veta att sista telefonsamtalet kom från Borlänge åkte de ner själva för att leta efter honom, hans cykel och hans tvåmanna Fjällräven tält skriver tidningen Norran som har pratat med Jesper Almgrens föräldrar.
– Antagligen har han cyklat från Arboga uppåt i landet. Hans sista bankomatuttag är i Arboga den 10 juli och han betalade en avgift med sitt kort på Örebro camping den 9 juli. Det finns inte så mycket att gå på, så om någon har sett honom eller kanske hjälpt honom så vill vi ha in tips, säger Kenneth Berglund, Skellefteåpolisen.
– Ingen tyder på något brott, men vi kan inte utesluta att något har hänt, säger Kenneth Berglund och uppmanar de som har sett till Jesper Almgren att kontakta Skellefteåpolisen eller närmaste polisstation."