Birgitta Markén har jobbat som privatpraktiserande sjukgymnast, men efter en trafikolycka måste den karriären avslutas.
– På en bråkdel av en sekund gick jag från att vara sjukgymnast till att bli en sjuk gymnast, skämtar Birgitta.
Efter olyckan erbjöds Birgitta värktabletter och andra mediciner, men hon försökte i stället hitta alternativ till dessa för att undvika biverkningar.
Birgitta kom då i kontakt med FitLines cellenergikoncept, där hon sakta men säkert bygger upp sin fysiska och mentala hälsa igen. Ett alternativ till vad den traditionella medicinen har att erbjuda.
FitLineprodukterna tillverkas av ett tyskt familjeägt företag som hela tiden produktutvecklar och nu lanserar ett viktminskningskoncept.
Även om Birgitta själv inte behöver minska vikten insåg hon att det är ett bra sätt att få till bra förutsättningar för en hållbar näringsbalans.
Viktminskningspaketet innehåller kapslar som skall tas före måltider, lågkalorishake som ersätter en måltid 5 dagar i veckan samt ett mineraltillskott. Till helgen får du njuta av alla måltider!
5 dagar i veckan tar man kapslar före två måltider, förslagsvis frukost och middag, och till lunchen lågkalorishaken. Dessutom kompletterar man med ett mineraltillskott.
Kapslarna innehåller ämnen som påskyndar viktreduktionen, ökar fettförbränningen, minskar ”sötsuget” och reglerar aptiten.
Shaken har lågt GI- dvs lågt glykekemiskt index – och innehåller högkvalitativt protein som understödjer kroppsfunktionerna. Dessutom innehåller den nödvändiga aminosyror som behövs för bland annat för muskeluppbyggnad.
- Proteinrika måltider ger en längre mättnadskänsla, vilket underlättar viktkontrollen påpekar Birgitta Markén.
Mineraltillskottet ser till att mineraler hålls i bra balans. Det påverkar också pH-värdet så att kroppen blir basisk (i motsats till ”sur”). Om kroppen är ”sur” kan det leda till problem med lederna, stela muskler, att viktminskningen försvåras, försämrad sömn mm.
Birgitta Markén är också noga med att påpeka att man också behöver ändra livsstil, för att viktminskningen skall bli lyckosam och varaktig. Birgitta rekommenderar att man skall motionera mer, gärna promenader, samt minska på alkohol och rökning mm.
- Vibrationsträning är ett bra sätt att komplettera motionen , säger Birgitta. Den ökar cirkulationen och ger en skjuts på utrensningen av slaggprodukter, som till exempel kan yttra sig i celluliter. Samtidigt får du starkare muskler utan att de ökar i omfång.
- Dessutom är det en skonsam träningsform som också förbättrar balansen, säger Birgitta, som själv använder vibrationsträning som ett hjälpmedel att komma tillbaka efter olyckan.
Vibrationsträningen utvecklades av en italiensk forskare som upptäckte att störtloppsåkare hade starkare benmuskulatur än slalomåkare, trots att båda använde samma träningsmetoder. Man kom fram till att det var de vibrationer som störtloppsåkare utsätts för i störtloppsbacken som var orsaken till de starka benmusklerna!
Birgitta Markén har två stycken vibrationsmaskiner i sin lilla mottagning i Strömbsbro, där hon också säljer och informerar om FitLines viktminskningskonceptet och övriga produkter i FitLines sortiment. Vågar du också prova?